perjantai 3. maaliskuuta 2017

Verkkouutiset: Paavo Väyrynen: Maahanmuuton aiheuttamien ongelmien käsitteleminen leimattu epäkorrektiksi

Verkkouutiset: Paavo Väyrynen: Maahanmuuton aiheuttamien ongelmien käsitteleminen leimattu epäkorrektiksi 3.3.2017
Uusi Suomi: Keskustanuorten pääsihteeri järkyttyi Paavo Väyrysen puheista: ”Inhottavaa – tätä ei voi hyväksyä”

Kansalaispuolueen puheenjohtaja Paavo Väyrysen mukaan maahanmuuttoon liittyen on syntynyt ilmapiiri, jossa sen aiheuttamien ongelmien julkinen käsitteleminen on leimattu poliittisesti epäkorrektiksi.

Paavo Väyrynen kirjoittaa blogissaan, että kuntavaalien yhteydessä on syntynyt erikoinen tilanne.

– Helsingissä syntyi ongelmia, kun Kristillisdemokraatit pyysivät jälkikäteen, että Terve Helsinki –liikkeen neljä ehdokasta suostuteltaisiin luopumaan ehdokkuudesta. Yhden osalta kysymys oli viime lokakuussa julkaistusta Facebook-päivityksestä, joka oli poistettu sivulta, mutta jonka joku kd-aktivisti oli kuvakaapannut. Kolmen osalta perusteena oli toiminta Suomi ensin –järjestössä.

– Kun kävi ilmi, ettei ehdokaslistaa voi jälkikäteen muuttaa, Kristillisdemokraatit päättivät poistaa kaksi Terve Helsinki –liikkeen edustajaa ehdokasgalleriastaan. Heitä on syytetty antisemitismistä ja rasismista. Kovia syytöksiä, Väyrynen toteaa.

Hän kuitenkin korostaa, että "Terve Helsinki –liike ei tietenkään hyväksy juutalaisvastaisuutta eikä minkäänlaista rasismia".

Väyrynen toteaa, että kristillisdemokraattien ratkaisu osoittaa omalta osaltaan, kuinka epäterveeksi henkinen ilmapiiri on Suomessa muuttunut.

– Kysymys on ennen muuta suhtautumisesta maahanmuuttoon. Suomen liberaali linja on synnyttänyt maahanmuuttoa vastustavaa kansalaistoimintaa. Sitä ei haluttaisi hyväksyä, hän kirjoittaa.

Väyrynen muistuttaa, että Suomen maahanmuuttopolitiikka on ollut kaikkein liberaaleinta.

– Vain neljään EU-maahan on tullut suhteellisesti laskien enemmän turvapaikanhakijoita. Lisäksi Suomi on ottanut suhteellisesti eniten vastaan muista EU-maista siirrettyjä turvapaikanhakijoita.

Väyrynen toteaa, että Suomen sisu, Suomi ensin ja muut liberaalia maahanmuuttopolitiikkaa arvostelevat järjestöt on leimattu rasistisiksi.

– Niiden toiminnassa mukana olevien sananvapaus ja kokoontumisvapaus on asetettu kyseenalaiseksi. Maahanmuuttokriittisten järjestöjen toiminnassa mukana olleet ovat epäilemättä syyllistyneet ylilyönteihin. Tähän on johtanut sekin, ettei omia viestejä ole saatu valtamedian kautta julkisuuteen.

Väyrynen muistuttaa, että kansanvallan perusedellytys on vapaa ja totuudenmukainen tiedonvälitys.

– Maahanmuuttoon liittyen on syntynyt ilmapiiri, jossa sen aiheuttamien ongelmien julkinen käsitteleminen on leimattu poliittisesti epäkorrektiksi.

– Demokratian toimivuuden kannalta on tärkeää, että kansalaismielipiteet kanavoituvat poliittisen järjestelmän kautta. Muutoin saattaa syntyä ääri-ilmiöitä ja yhteiskuntarauhakin saattaa järkkyä. Ei ole oikein eikä viisasta, jos ehdokkaaksi vaaleihin voi päästä vain hyväksymällä poliittisen valtavirran mielipiteet, Väyrynen kirjoittaa.

Hänen mukaansa tervehdyttämistä tarvitaan Helsingin ja koko Suomen henkiseen ilmapiiriin.

– Meidän on kyettävä keskustelemaan avoimesti kaikista yhteiskunnallisista ongelmista. Vain siten voimme löytää niihin kestäviä ratkaisuja, Väyrynen toteaa.