maanantai 6. maaliskuuta 2017

Verkkouutiset: Perussuomalaiset: Helsingin asukkaiden katuturvallisuus on uhattuna

Verkkouutiset: Perussuomalaiset: Helsingin asukkaiden katuturvallisuus on uhattuna 6.3.2017

Helsingin Perussuomalaiset vaatii turvaamistoimia kaupunkilaisiin kohdistuvien uhkien vuoksi.

Perussuomalaisten mukaan kaupunkilaisten turvallisuudesta ei ole aikaisemmin tiedotettu systemaattisesti Helsingin kaupungin, poliisin tai HSL:n toimesta.

– Helsingin sisäisen turvallisuuden uusi haaste on muualta Helsinkiin tulleiden turvapaikanhakijoiden ja paperittomien henkilöiden hallitsematon kasvu. Näistä johtuvia arkipäivän haasteita kaupungin asukkaille ovat rajat ylittävän järjestäytyneen rikollisuuden muodot, joka näyttäytyy meille roimasti nousseina julkisissa välineissä tapahtuvina ryöstöinä ja varkauksina. Tämä rikollisuus kohdistuu tällä hetkellä päivittäin kaupunkimme asukkaisiin, Helsingin Perussuomalaiset sanoo tiedotteessaan.

– Helsinki ja sen asukkaat ovat uudessa tilanteessa, johon tämän hetkiset kaupungin päättäjät eivät ole kokonaisvaltaisesti vieläkään heränneet. Perussuomalaiset ovat erittäin huolissaan tilanteesta ja vaativat päättäjiltä sekä viranomaisilta nopeita toimenpiteitä helsinkiläisten arjen turvaamiseksi, perussuomalaiset sanoo.

Perussuomalaisten mukaan vuonna 2015 Helsingissä kirjattiin noin 75 000 rikosilmoitusta ryöstöistä ja varkauksista. Tällä hetkellä ilmoituksia on kirjattu poliisin järjestelmään jo 16 500. On siis odotettavissa, että näiden rikosten määrä ylittää tänä vuonna reilusti yli 100 000.

– Viranomaisilla on tiedossa kaupunkimme asukkaisiin päivittäin kohdistuvan järjestäytyneen rikollisuuden eli ryöstöjen ja varkauksien kasvaminen. Tällä hetkellä Helsinkiä riivaa muun muassa ammattimainen laukkuvarkaiden joukko, jotka iskevät päivittäin kaupunkimme asukkaiden kimppuun.

HSL:n on kiitettävästi ottanut vartijat valvomaan metron sen asemien turvallisuutta. Helsingin Perussuomalaiset vaativat samalla tavalla myös raitiovaunujen ja bussien turvallisuusvalvonnan nostamista, sillä tällä hetkellä tilanne esimerkiksi ruuhkaisissa raitiovaunuissa on siellä kulkeville tällä hetkellä suorastaan vaarallinen.

Niin ikään Helsingin Perussuomalaiset vaativat, että Rautatientorilla lähes kuukauden käynnissä ollut turvapaikanhakijoiden laiton leiri pitää lopettaa tai siirtää muualle virkamiesvoimin.