lauantai 18. helmikuuta 2017

HS: Ville Niinistö: Sisäministeri Risikon rinnastus turvapaikanhakijoiden ja ulkopuolisten öyhöttäjien välillä oli sopimatonta

Helsingin Sanomat: Ville Niinistö: Sisäministeri Risikon rinnastus turvapaikanhakijoiden ja ulkopuolisten öyhöttäjien välillä oli sopimatonta 18.2.2017

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistön mielestä sisäministeri Paula Risikko rinnastaa perheensä hengestä huolissaan olevat turvapaikansaajat toiseksi ääripääksi Suomi Ensin -kiihkoilijoiden kanssa.

VIHREIDEN puheenjohtaja Ville Niinistö twiittasi lauantaina pitävänsä sopimattomana sitä, että sisäministeri Paula Risikon (kok) rinnastaa perheensä hengestä huolissaan olevat turvapaikanhakijat ääripäiksi Suomi Ensin -kiihkoilijoiden kanssa.

Toisessa twiitissään Niinistö vaatii sisäministeriä ymmärtämään, että turvapaikkaa vaatievien osapuoli ovat turvapaikan hakijat, eivät ”ulkopuoliset öyhöttäjät”.

HELSINGIN SANOMAT uutisoi perjantaina, että sisäministeri Risikko oli vieraillut niin irakilaisten mielenosoittajien leirissä Kiasman edessä kuin maahanmuuttovastaisten vastamielenosoittajien leirissä läheisellä Paasikiven-aukiolla.

Molemmat tahot olivat vaatineet hallituksen edustajan tahon tapaamista.

HS:n haastattelussa Risikko painotti mielenilmauksessa olleiden irakilaisten olevan suhteessa valtioon asianosaisia, kun taas Suomi Ensin -mielenosoittajat edustivat hänestä toista ääripäätä turvapaikkakeskustelussa.

Risikko sanoi HS:lle, ettei häntä sisäministerinä häiritse kertoa turvapaikka-asioista myöskään sellaisille ihmisille, jotka ovat mahdollisesti rasisteja.

ÄÄRIPÄÄ-KESKUSTELUSSA Risikko korosti puhuvansa suomalaisten välisestä keskustelusta.

”Minulla on sellainen huoli, että meillä suomalaisten kesken vain äärikannat keskustelevat. Kun äärikannat keskustelevat ja kaikki muut ovat hiljaa, se on vähän vakava juttu”, Risikko sanoi HS:lle.

Ääripää-keskustelussa moni taho on puuttunut siihen, että kansainvälisten lakien, YK:n ihmisoikeusjulistuksen ja Suomen lakien mukaista kohtelua ja puhetta vaativia tahoja ei voi rinnastaa toiseksi ääripääksi keskustelussa ääriliikkeiden ja patarasistien kanssa.

Heidän mielestään ääripäitä on näin määriteltynä vain yksi – rasistit.