torstai 16. helmikuuta 2017

Vihreä Lanka: Tino Singh lähtee kuntavaaleihin – tavoitteena ”potkia natsit pois vallasta”

Vihreä Lanka: Tino Singh lähtee kuntavaaleihin – tavoitteena ”potkia natsit pois vallasta” 16.2.2017

TINO SINGH on ehdolla kevään kuntavaaleissa Helsingin vihreiden listalla. Hän on huolestunut äärioikeiston toiminnasta ja vallasta.

1990-luvulla muun muassa Passi ja hammasharja –ohjelman juontana julkisuuteen noussut Singh on viime vuosina profiloitunut äärioikeistolaisen liikehdinnän vastustajana. Hän on muun muassa perustanut yli 50 000 jäsenen Minun Suomeni on kansainvälinen –ryhmän Facebookiin ja ollut järjestämässä äärioikeiston vastaisia tapahtumia, kuten Meillä on unelma ja Peli poikki –mielenilmauksia.

”Ne olivat hienoja tapahtumia, mutta niiden vaikutukset ovat jääneet laimeiksi. Mielenosoitusten lisäksi tarvitaan poliittisia tekoja, siksi oli aika asettua ehdolle ja potkia siten natsit pois vallasta”, Singh sanoo.

Varsinaisen äärioikeiston lisäksi Singh on kypsynyt poliitikkoihin, jotka hiljaisesti hyväksyvät rasistiset puheet sillä, että he jättävät ne tuomitsematta.

”Monet poliitikot tuomitsevat rasismin, mutta käytännössä ei tehdä mitään.”

Kun Singhiltä kysytään, kenet hän käytännössä haluaa pois vallasta, hän viittaa muun muassa kuntapoliitikkoihin, jotka on tuomittu kiihotuksesta kansanryhmää vastaan.

”Koen, että perussuomalaiset on poliittinen vastustajani.”


Singh on ollut aiemmin ehdolla kokoomuksen (eurovaalit 1999) ja rkp:n (eduskuntavaalit 2011) listoilla. Kokoomus osoittautui Singhin makuun liian nationalistiseksi ja rkp:ssä vähemmistöjen asian ajaminen keskittyi hänen mielestään liikaa ruotsinkielisiin.

Vihreisiin häntä houkuttelivat humaanit arvot sekä varhaiskasvatuksen ja koulutuksen puolustaminen.

”Suurena ryhmänä vihreillä on mahdollisuus saada Helsingissä muutoksia aikaan.”

Singh haluaa päästä valtuustoon parantamaan vähemmistöjen asemaa ja paperittomien oikeuksia sekä edistämään kansainvälistä ja avarakatseista Helsinkiä.

[...]