perjantai 21. lokakuuta 2016

Iltalehti: Hussein somalien työllistymisestä: En lähtisi nostamaan isoa haloota

Iltalehti: Hussein somalien työllistymisestä: En lähtisi nostamaan isoa haloota 21.10.2016

Suomeen keväällä 1994 Somaliasta saapunut Abdirahim "Husu" Hussein sanoo näkevänsä somalialaistaustaisten nuorten tulevaisuuden Suomessa valoisana.

Husseinin mielestä on turhaa pelottelua väittää, että somalialaistaustaiset henkilöt eivät sulautuisi suomalaiseen yhteiskuntaan.

- En lähtisi nostamaan isoa haloota muutamasta tuhannesta ihmisestä, jotka eivät ole työllistyneet. Meillä on yli 300 000 työtöntä, ja ehkä 5 000 heistä on somalitaustaisia, Hussein sanoo.

Husseinin mukaan tilastoja voi tulkita monella eri tavalla.

- Suomen somaleita on noin 17 000. 52 prosenttia heistä on alle 20-vuotiaita eli puhutaan lapsista, kouluissa käyvistä ihmisistä.

- Minäkin voin käyttää tutkimuksia ja nähdä puoliksi täynnä olevan lasin, kun he (maahanmuuttovastaiset) näkevät koko ajan puolityhjän lasin.

Husseinin mukaan on on totta, että ensimmäisen "vyöryn" myötä Suomeen saapuneilla on ollut vaikeuksia sopeutua suomalaiseen yhteiskuntaan.

- Ehkä työttömyys näkyy heidän joukossaan, mutta nuorten tulevaisuus näyttää hyvältä. Esimerkiksi Uberin vuoksi monet nuoret ovat hankkimassa autoja.