torstai 24. elokuuta 2017

HS: Puukotuksesta rikosilmoituksen tehnyt maahanmuuttajataustainen vantaalaismies ei saapunut poliisin kuultavaksi

Helsingin Sanomat: Puukotuksesta rikosilmoituksen tehnyt maahanmuuttajataustainen vantaalaismies ei saapunut poliisin kuultavaksi 24.8.2017

ITÄ-UUDENMAAN poliisi ei ole päässyt kuulemaan miestä, joka väitti tulleensa puukotetuksi Vantaan Pähkinärinteessä sunnuntai-iltana. Mies teki tapahtuneesta rikosilmoituksen, mutta hän ei saapunut poliisin kuultavaksi keskiviikkona.

Tapauksesta uutisoitiin tiistaina laajasti. Rikosilmoituksen mukaan asianomistajaa, vuonna 1997 syntynyttä maahanmuuttajataustaista nuorukaista, oli sunnuntai-iltana lähestynyt kaksi miestä. Asianomistaja kertoi, että miehet olivat kysyneet, onko hän muslimi. Kun hän oli vastannut myöntävästi, toinen miehistä oli ottanut puukon esiin ja puukottanut häntä.

Hän kertoi saaneensa tilanteessa pieniä haavoja, joiden johdosta hän ei tarvinnut sairaalahoitoa. Tämän asianomistaja kertoi myös HS:lle tiistaina. Hän ei kokenut olevansa tilanteessa hengenvaarassa. Lisäksi asianomistaja lähetti toimitukseen valokuvia puukotusjäljistä.

POLIISI oli kutsunut asianomaisen kuultavaksi keskiviikkona, mutta mies ei saapunut poliisilaitokselle.

”Olimme sopineet ajan, mutta hän ei saapunut paikalle. Olemme olleet häneen yhteydessä viimeksi tänään ja yrittäneet sopia uutta aikaa”, kertoo Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen rikoskomisario Kimmo Hyvärinen.

Hyvärinen ei halua tarkentaa sitä, oliko asianomistaja ilmoittanut, ettei pääse paikalle.

”Kyllä kai sitä voi miettiä, että jos henkilö ei tule sovittuun tapaamiseen ja siirtää tapaamisaikoja, mitkä ovat hänen tarkoitusperänsä? Jos asianomistaja ei itse halua kertoa asiasta enempää, tutkintaa on vaikea suorittaa”, hän sanoo.

Hyvärisen mukaan heiltä puuttuu vielä tapahtuneesta runsaasti tarpeellisia tietoja, kun tarkka aika, paikka ja tekijän tuntomerkit.

”Asiasta on kirjattu törkeän pahoinpitelyn yritys. Esitutkinnan tässä vaiheessa tilanne ei ole muuttunut mihinkään. Tiedot perustuvat asianomistajan omaan kertomukseen. Muu näyttö tapahtumasta on vähäinen”, tutkinnanjohtaja Juha Springare kertoi HS:lle tiistaina.