lauantai 26. elokuuta 2017

Iltalehti: IL paikalla: Kaksi otettiin kiinni Helsingin keskustan mielenosoituksessa - osallistujia parisataa

Iltalehti: IL paikalla: Kaksi otettiin kiinni Helsingin keskustan mielenosoituksessa - osallistujia parisataa 26.8.2017
Iltalehti: Poliisi erotti mielenosoittajat toisistaan Helsingin keskustassa - kaksi otettu kiinni

Helsingissä järjestetty maahanmuuttoa vastustava mielenosoitus sujui poliisin mukaan rauhallisesti.

Helsingissä Kampin Narinkkatorilla järjestetyssä mielenosoituksessa otettiin kiinni yksi mielenosoittaja ja yksi vastamielenosoittaja.

Lisäksi muutamia henkilöitä poistettiin Narinkkatorilta mielenosoituksen aikana.

- Hekin pääsevät pois mielenosoituksen päätyttyä. Saadaan sekin homma sitten ohi, ylikomisario Jere Roimu Helsingin poliisilaitokselta sanoo.

Poliisin mukaan varsinaisessa mielenosoituksessa oli noin 200 ihmistä ja sitä vastustaneessa mielenosoituksessa 70-100 ihmistä.

- Hirveän vaikea sillä tavalla arvioida, kun väki liikkui torilla ja siellä oli paljon kaupunkilaisia, jotka kulkivat ristiin rastiin.

Maahanmuuton vastustajia

Itse mielenosoitus sujui poliisin mukaan rauhallisesti. Mellakkavarusteisiin pukeutunut poliisi rajasi jo mielenosoituksen alussa mielenosoittajien ja vastamielenosoittajien väliin alueen, jota ei saanut ylittää.

Mielenosoittajat ja vastamielenosoittajat huutelivat ajoittain toisilleen iskulauseita, kuten "ei natseja mihinkään" tai "ei suvakkeja mihinkään".

Vaikka varsinaisen ja poliisille ilmoitetun mielenosoituksen nimi oli Terrorismin vastainen mielenilmaus. Narinkkatorilla näkyi niin Soldier of Odinin huppareita kuin Suomen lippujakin. Lavalla puhui muun muassa Suomen Sisun edustaja sekä Tampereen perussuomalainen varavaltuutettu Terhi Kiemunki.

Mielenosoittajien lisäksi paikalle oli kokoontunut myös jonkin verran uteliaita seuraajia. Esimerkiksi helsinkiläinen Henrik kertoi toivovansa ryhtiä pakolaispolitiikkaan.

- Nyt asiat tapahtuvat liian hitaasti, hän arvioi.