tiistai 22. elokuuta 2017

HS: Poliisi: Maahanmuuttajataustaista miestä puukotettiin Vantaalla – Uhrin mukaan epäilty puukottaja kysyi, onko uhri muslimi

Helsingin Sanomat: Poliisi: Maahanmuuttajataustaista miestä puukotettiin Vantaalla – Uhrin mukaan epäilty puukottaja kysyi, onko uhri muslimi 22.8.2017
MTV: Poliisi tyrmää huhun, jonka mukaan kahta nuorta olisi puukotettu Vantaalla rasistisin motiivein – ketään ei ole otettu kiinni, eikä kukaan ole sairaalassa
Uusi Suomi: ”Husu” Hussein myöntää levittäneensä väärää tietoa ”muslimipuukotuksesta”: ”Ei ollut mitään syytä epäillä kertomusta”
Abdirahim Husu Husseinin Facebook-viesti
Abdirahim Husu Hussein: Mitä pelko saa aikaiseksi 22.8.2017

ITÄ-UUDENMAAN poliisille tehdyn rikosilmoituksen mukaan Vantaan Vapaalassa puukotettiin sunnuntai-iltana maahanmuuttajataustaista nuorta miestä.

Rikosilmoituksen mukaan uhria oli lähestynyt kaksi miestä, joista toinen vaikutti kantasuomalaiselta, toinen vaikutti puheen perusteella virolaistaustaiselta. Miehet kyselivät uhrin mukaan, onko tämä muslimi. Sen jälkeen toinen miehistä oli lyönyt uhria puukolla.

Uhri oli päässyt kertomansa mukaan pakenemaan paikalta. Paikalle kutsutut ensihoitajat totesivat miehen saaneen pintanaarmuja. Mies ei tarvinnut sairaalahoitoa.

Poliisi ei ole tavoittanut epäiltyjä tekijöitä. Heitä etsittiin sunnuntai-iltana neljän poliisipartion voimin.

Tekoa tutkitaan törkeän pahoinpitelyn yrityksenä. Poliisin mukaan se täyttäisi rasistisen rikoksen tunnusmerkit. Teko tapahtui Pähkinäpolulla.

_________________________

MTV: Poliisi tyrmää huhun, jonka mukaan kahta nuorta olisi puukotettu Vantaalla rasistisin motiivein – ketään ei ole otettu kiinni, eikä kukaan ole sairaalassa

Sosiaalisessa mediassa liikkuu huhu, jonka mukaan Vantaan Myyrmäen lähistöllä olisi toissayönä puukotettu kahta maahanmuuttajataustaista nuorta. Itä-Uudenmaan poliisista kerrotaan, että poliisilla ei ole sosiaalisessa mediassa kuvaillut tapauksen tyyppistä rikosta tutkittavana. Sen sijaan poliisi tutkii tapausta, jossa henkilö on kertonut joutuneensa puukotuksen yrityksen uhriksi Vantaan Vapaalassa.

Laajalle levinneessä, Myyrmäen väitettyjä tapahtumia käsittelevässä Facebook-kirjoituksessa kerrotaan, että tekijöinä olisi ”muutama kantasuomalainen mies”, jotka olivat kirjoittajan mukaan lähestyneet uhreja tiedustellen, ovatko he muslimeja.

Kirjoittajan mukaan miehet olisivat puukottaneet kahta nuorta, joista toisen väitetään olevan sairaalassa kriittisessä tilassa. Facebook-kirjoituksen mukaan tekijät ovat poliisin hallussa.

Rikoskomisario Juha Springare Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta tyrmää väitteet Myyrmäen väitetyistä väkivallanteoista. Hänen mukaansa Itä-Uudenmaan poliisilla ei ole tutkittavana sosiaalisessa mediassa levinneiden tietojen mukaista rikosta.

Poliisi tutkii kuitenkin toista tapausta, joka kuulostaa tuntomerkeiltään löyhästi Myyrmäen tapauksen kaltaiselta. Poliisi ei kommentoi sitä, onko tapauksilla mitään yhteyttä.

Springaren mukaan poliisi sai sunnuntai-iltana puoli kahdeksan aikaan ilmoituksen tapahtumasta, jossa ilmoittaja kertoi joutuneensa puukotuksen yrityksen kohteeksi Pähkinäpolulla Vantaan Vapaalassa.

– Asianomistajan kertoman mukaan hän oli kohdannut kadulla kaksi miestä, joiden kanssa hän oli keskustellut, ja asia oli asianomistajan mukaan edennyt siihen, että häntä oli yritetty jonkinlaisella puukolla pahoinpidellä, tapauksen tutkinnanjohtajana toimiva Springare kertoo.

Keskustelun ”teema” oli asianomistajan mukaan liittynyt tämän uskontoon, Springare kertoo.

Ilmoituksen jälkeen paikalle saapuneet ensihoitajat tarkistivat ilmoittajan terveydentilan.

– Ammattilaiset olivat todenneet, että hän ei tarvitse minkäänlaista ensiapua tai sairaanhoidollisia toimenpiteitä.

Tapauksesta on tehty rikosilmoitus ja asiaa tutkitaan törkeän pahoinpitelyn yrityksenä, mutta Springaren mukaan poliisi pitää rasistista tekoa yhtenä tutkintalinjana.

Tekijöitä ei hänen mukaansa ole tavoitettu, eikä tapahtumalla ole ulkopuolisia silminnäkijöitä.

Tapauksen esitutkinta jatkuu ja jatkossa asianomistajaa tullaan kuulustelemaan tarkemmin, Springare kertoo.

____________________________

Abdirahim Husu Husseinin Facebook-viesti

Myyrmäen lähettyvillä (paikaksi vahvistunut Pähkinärinne siine vieressä) on viime yönä puukotettu kahta uussuomalaista nuorukaista - pääsin juuri puhelimesta toisen uhrin äidin kanssa.

Tekijänä muutama kantasuomalainen mies, jotka olivat lähestyneet poikia kysyen ”ovatko he muslimeja” .

Näistä pintanaarmuilla selvinnyt somalitaustainen kundi voi ihan hyvin, mutta kosovolaistaustainen on teho-osastolla kriittisessä kunnossa.

Järkyttynyt. Toivottavasti Turun tragedia ei saa aikaan mitään koston ja väkivallan kierrettä...

#eirasismille #pelipoikki