lauantai 26. elokuuta 2017

Iltalehti: Muslimivaikuttaja Iltalehdelle: Tällainen Turun jihadistiverkosto oikeasti on - radikaalisaarnoja yleisissä moskeijoissa

Iltalehti: Muslimivaikuttaja Iltalehdelle: Tällainen Turun jihadistiverkosto oikeasti on - radikaalisaarnoja yleisissä moskeijoissa 26.8.2017

Turun epäillyn puukottajan rekrytoijat asuvat Suomessa, uskoo Iltalehdelle lähdesuojan turvin puhunut Suomen muslimiyhteisön vaikuttaja.

Kutsutaan häntä vaikka Abuksi. Hän on vaikuttaja Suomen muslimiyhteisössä ja hänellä on hyvät kontaktit Turkuun, vaikka hän ei paikallinen olekaan. Muuta meidän ei tarvitse hänestä tietää, sillä hän haluaa kertoa arkaluontoiset tietonsa nimettömänä.

- Parhaillaan Turun jihadistit ovat kaikki kaivautuneet koloihinsa: ei pidetä yhteyttä, ei liikuta näkösällä, ei käydä edes moskeijassa. Pölyn annetaan laskeutua. Supo kyllä tietää, keitä he ovat, hän sanoo.

Viranomaisten toiminnasta hänellä ei ole mairittelevaa kuvaa.

- Supo ja KRP tappelevat keskenään. Ne ovat ihan sekaisin, hän tuhahtaa.

Poliitikoista hänellä ei ole sen imartelevampaa kuvaa. He askartelevat hänen mielestään täysin turhanaikaisten hankkeiden, kuten puhelinkuuntelulainsäädännön kanssa.

- Niin kauan, kun Suomessa on prepaid-liittymiä, niin miten niitä kuuntelet, hän napauttaa.

Satoja jihadisteja

Abu kertoo, että Suomessa asuu satoja jihadisteja. Turussa heitä asuu hänen mukaansa ”tosi paljon”.

Suomalaisilla on sellainen kuva, että maassa ei ole jihadistisaarnaajia, mutta Abu on toista mieltä. Hän sanoo, että puheita on, jopa yleisissä moskeijoissa. Lisäksi kokouksia voidaan pitää yksityiskodeissa. Niistä puheista suomalaiset eivät tiedä mitään.

Lue artikkeli kokonaisuudessaan viikonvaihteen 26.8.2017 Iltalehdestä.