keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Veikkaus: Respect-otteluissa nostetaan Punainen kortti rasismille

Veikkausliiga: Respect-otteluissa nostetaan Punainen kortti rasismille 29.4.2014

Punainen kortti rasismille -kampanja on ollut Veikkausliigan toiminnassa mukana jo yli kymmenen vuotta. Tänä vuonna Punainen kortti rasismille on osa Veikkausliigan omaa Respect-teemaa.
Suomessa kansainvälistä Show Racism the Red Card -kampanjaa on toteuttanut Suomen Monikulttuurinen Liikuntaliitto FIMU. FIMU on myös Veikkausliigan yhteistyökumppani Veikkausliigaseurojen Respect-otteluissa.

Kaudella 2014 jokainen Veikkausliigaseura pelaa kotonaan yhden Respect-ottelun, jossa yleisö nostaa pelaajien kanssa konkreettisesti punaisen kortin rasismille ennen ottelun alkua. Respect-otteluissa myös luetaan Punainen kortti rasismille -kampanjan viesti viestikapulasta, joka lähtee vierasjoukkueen mukana tämän omaan Respect-otteluun. Näin Respect-ottelut ja viestikapula kiertävät kauden mittaan kaikkien Veikkausliigaseurojen paikkakunnat.

Ensimmäinen Respect-ottelu pelataan Espoossa sunnuntaina 4. toukokuuta, kun FC Honka kohtaa FF Jaron. Respect-ottelut ja viestikapula kiertävät kesän Suomea ja päätyvät Helsinkiin 3. lokakuuta, kun HJK saa vieraakseen FC Hongan.

Show Racism the Red Card on vuonna 1996 Isossa Britanniassa perustettu organisaatio, jonka pyrkimyksenä on taistella yhteisöissä esiintyvää rasismia vastaan urheilun avulla. Jalkapallon avulla rasismia vastustavaa viestiä on välitetty erityisesti nuorisolle.

Alkuperäinen toimintamalli on vuosien varrella vaiheittain kehittynyt kansainväliseksi kampanjaksi sisältäen myös muita urheilulajeja. Kaikkien yhteisenä päämääränä on rasismin vastustaminen urheilun ja liikunnan kautta.