keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Yle: Halla-aho teki kirjallisen kysymyksen lieksalaisten maahanmuuttajien sosiaalituista

Yle: Halla-aho teki kirjallisen kysymyksen lieksalaisten maahanmuuttajien sosiaalituista 23.4.2014
Karjalainen: Jussi Halla-aho kysyy Lieksan maahanmuuttoasioista

Kansanedustaja Jussi Halla-aho on tehnyt kirjallisen kysymyksen maahanmuuttajien harkinnanvaraisten sosiaalitukien valvonnasta. Perussuomalaisten edustajan mukaan maahanmuutosta on tullut Lieksan kaupungille kannattavaa bisnestä.

Perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Halla-aho on tehnyt kirjallisen kysymyksen hallitukselle maahanmuuttajien sosiaalitukien valvonnasta. Kysymys koskee myös tukien ohjautumista kuntien liike-elämään.

Halla-aho nostaa esille Lieksan, jossa on herännyt epäilyjä maahanmuuttajien suosimisesta harkinnanvaraisia sosiaalitukia myönnettäessä. Kansanedustajan mukaan tukien myöntämiseen liittyvien prosessien olisi oltava läpinäkyviä ja uskottavasti valvottuja, jotta kansan luottamus niihin säilyisi.

Kansanedustaja arvioi, että maahanmuutosta on tullut kannattava bisnes Lieksan kaupungille, koska valtio korvaa useiden vuosien ajan kaupungille suorat pakolaiskulut. Halla-ahon mukaan myös elinkeinoelämä nauttii välillisesti myönnetyistä tuista.

Halla-aho kritisoi Lieksan kaupungin valtuuston puheenjohtajaa.

Kun vielä Lieksan kaupunginvaltuuston puheenjohtajan elinkeinona on maahanmuuttajien kotouttaminen yksityisessä perhekodissa, herää kysymys vähintään moraalisesta jääviydestä. Voiko sama ihminen päättää pääosin valtion tulonsiirroilla elätettävien maahanmuuttajien sijoittamisesta kuntaan ja olla taloudellisesti riippuvainen näistä, Halla-aho kysyy kirjallisessa kysymyksessään.

Halla-aho kysyy hallitukselta valvotaanko maahanmuuttajien harkinnanvaraisten sosiaalitukien maksukäytäntöjä riittävästi ja objektiivisesti. Lisäksi hän kysyy näkeekö hallitus ongelmana, jos pakolaisten vastaanoton perusteena on lähinnä valtiolta kunnalle myöntämät tuet.

Halla-aho vieraili Lieksassa helmikuussa. Keskustelun kerrottiin kuumenneen maahanmuuttajien ja lieksalaisten välillä.

__________________________________________

Karjalainen: Jussi Halla-aho kysyy Lieksan maahanmuuttoasioista

Perussuomalaisten Jussi Halla-aho nostaa esiin kirjallisessa kysymyksessään 23.4. Lieksassa vellovat epäilyt maahanmuuttajien suosimisesta harkinnanvaraisia sosiaalitukia myönnettäessä.

-  Prosessien on oltava läpinäkyviä ja uskottavasti valvottuja, jotta kansan luottamus niihin säilyy. Kuntataloutta ei tule pönkittää valtiolta kunnan liike-elämään kanavoitavilla tulonsiirroilla. Väärinkäytösepäilyt Lieksassa kumpuavat vuoden 2012 tilintarkastuksesta, jonka mukaan harkinnanvaraisia sosiaalitukia on myönnetty maahanmuuttajille kantaväestöä väljemmin kriteerein. Sosiaalitoimen vastuuhenkilöille myönnettiin vastuuvapaus tavalla, joka helposti herättää epäilyn tilintarkastajien epäasianmukaisesta ohjailusta, Halla-aho epäilee.

-  Lieksan kaupunginjohtaja ja sosiaalitoimi ovat puolustaneet maahanmuuttoa kuntataloutta piristävänä tekijänä. Valtion korvatessa vuosien ajan kunnan suorat pakolaiskulut ja elinkeinoelämän nauttiessa välillisesti myönnetyistä tuista, maahanmuutosta on tullut kunnalle kannattava bisnes. Kun vielä Lieksan kaupunginvaltuuston puheenjohtajan elinkeinona on maahanmuuttajien kotouttaminen yksityisessä perhekodissa, herää kysymys vähintään moraalisesta jääviydestä. Voiko sama ihminen päättää pääosin valtion tulonsiirroilla elätettävien maahanmuuttajien sijoittamisesta kuntaan ja olla taloudellisesti riippuvainen näistä, Halla-aho kysyy.

Halla-aho nostaa tikun nokkaan Lieksan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Ari Marjetan (sd.), joka sanoo tuntevansa asian.

-  Tämä on samaa jatkoa pari kuukautta sitten hommaforumin sivuilla esitettyihin väitteisiin, jotka perustuvat nettisivuiltamme poimittuihin tietoihin. Olen sikäli hankalassa tilanteessa, etten voi julkisesti kommentoida asiakaskuntaamme mitenkään, Marjeta kommentoi.