keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Yle: Nettipuhelu takaa asiantuntevan islamin opetuksen Ylöjärvellä

Yle: Nettipuhelu takaa asiantuntevan islamin opetuksen Ylöjärvellä 2.4.2014

Etäopetus on lisännyt islamin opetuksen suosiota Ylöjärven yhtenäiskoulussa. Ilman etäopetusta pätevän islamin opettajan löytäminen olisi vaikeaa.

Asiantuntevan islamin opettajan löytäminen voi joskus olla kouluille vaikeaa. Ylöjärvellä ongelman ratkaisemiseksi on otettu käyttöön nykytekniikka.

Ylöjärven yhtenäiskoulussa islamin opetus järjestetään nykyään nettipuhelun välityksellä. Uskontotunti pidetään tietokoneluokassa, josta oppilaat ovat etäyhteydessä opettajaan.

Ylöjärven yhtenäiskoulun apulaisrehtorin Anne Rantasen mukaan ilman etäopetusta pätevän islamin opettajan löytäminen olisi vaikeaa. Uskonnon etäopetus ei ole vaatinut koululta suuria järjestelyjä.

– Tarvitaan vain kamera, kuulokkeet ja mikrofoni oppilaalle ja ohjaaja, joka huolehtii, että tekniikka toimii, sanoo Ylöjärven yhtenäiskoulun apulaisrehtori Anne Rantanen.

Oppilasmäärä lisääntynyt

Rantanen arvioi, että oppilaat ovat olleet tyytyväisiä opetukseen. Oppilaita on ollut enemmän kuin aiemmin.

Rantanen myöntää, että etäoppitunnilla vuorovaikutus on erilaista.

– Kyllä opettaja luokassa olisi parempi kontaktin kannalta. Mutta kyllä tämäkin toimii, Rantanen sanoo.

Hallitus säästää vähemmistöuskonnoista

Maaliskuun lopun kehysriihessä hallitus päätti säästää vähemmistöuskontojen opetuksesta.

Tulevaisuudessa vähemmistöuskontoihin kuuluville järjestetään oman uskonnon opetusta vain silloin, kun kunnassa on yli kymmenen opetusta tarvitsevaa. Tähän mennessä opetusta on pitänyt järjestää, jos oppilaita on vähintään kolme.

Ylöjärven islamin opetuksen arkeen hallituksen päätös ei vaikuta. Ylöjärvellä islamia opiskelevia koululaisia on selvästi uuttakin alarajaa enemmän.