perjantai 21. maaliskuuta 2014

Uusi Suomi: Ulkomaalaisten rikokset Suomessa: ”Valhe, emävalhe, tilasto”

Uusi Suomi: Ulkomaalaisten rikokset Suomessa: ”Valhe, emävalhe, tilasto” 21.3.2014

Tilastot ulkomaalaisten rikoksista harhauttavat ja lisäävät ennakkoluuloja, eurovaaliehdokas Kimmo Kiljunen (sd.) kertoo.

–On syytä muistaa vanha sanonta: ensin valhe, sitten emävalhe ja lopuksi tilasto. Tilastot vietät helposti harhaan, jos ei ole tarkka, Kiljunen kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan.

Tilastojen mukaan kaikista Suomen rikoksista ulkomaalaisten tekemiä on 11,4 prosenttia. Kiljusen mielestä pitäisi huomioida, että peräti 60 prosenttia ulkomaalaisrikoksista on turistien tekemiä.

Kiljusen laskujen mukaan Suomessa asuvat maahanmuuttajat syyllistyvät vain 4,9 prosenttiin rikoksista.

–Eli ihan turha syyllistää maahanmuuttajia, Kiljunen kirjoittaa.

Uusi Suomi tarkisti Kiljusen blogissa esitetyt luvut. Kiljusen esittämä mittaluokka on aivan oikea. Oikeuspoliittinen tutkimuslaitoksen Optulan mukaan vuonna 2012 ulkomaalaisrikoksista 56 prosenttia oli turistien tekemiä.

Kansanedustaja Jussi Halla-aho (ps.) reagoi Kiljusen blogiin nopeasti.

–Ilmassa on vahvaa torjuntavoiton tuoksua. Hyvä Kimmo! Halla-aho kirjoittaa blogin kommentointiketjussa.

–Halla-aho on halunnut tiukentaa lakia niin, että ulkomaalaiset rikolliset lähetettäisiin automaattisesti pois maasta, mutta hänen aloitteensa torjuttiin. Ehkä se liittyy tähän, Kiljunen kommentoi Uudelle Suomelle Halla-ahon kommenttia.

Kiljunen kertoo halunneensa nostaa asian esille, koska hänen mielestään maahanmuuttajia syyllistetään turistien Suomessa tekemistä rikoksista.