keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Karjalainen: SPR vaatii: Lieksaan lisää pakolaisia

Karjalainen: SPR vaatii: Lieksaan lisää pakolaisia 26.3.2014

Suomen Punainen Risti kannattaa kiintiöpakolaisten määrän kasvattamista. Suomen tavanomainen vuosikiintiö on 750 henkilöä, mutta vuodelle 2014 kiintiötä on nostettu 1  050:een, mistä 500 paikkaa on varattu syyrialaisille.

-  Kyse on kaikkien suomalaisten kuntien vastuunkannosta ja siitä kokonaispäätöksestä, jonka Suomi on tehnyt, ja jota suomalaiset aika laaja-alaisesti myös tukevat, keskiviikkona Lieksassa vieraillut SPR:n varapuheenjohtaja Eero Rämö sanoo.

Kaupunginhallitus päätti reilu viikko sitten tiukan äänestyksen jälkeen, ettei Lieksa ota tässä vaiheessa vastaan lainkaan kiintiöpakolaisia. Rämö tapasi vierailunsa aikana paikallisia poliitikkoja, nuorisoa ja maahanmuuttajia.

Kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtaja Arja Kiiskinen (sd.) muistuttaa, että Lieksassa asuu jo ennestään yli 400 maahanmuuttajaa, eikä kaupungilla tällä hetkellä ole varaa uusiin humanitääristen syiden perusteella tuleviin asukkaisiin.

-  Meillä on kaupunginvaltuuston yksimielinen talousarviopäätös siitä, että kiintiöpakolaisia ei oteta. En minä ainakaan äänestä omaa mielipidettäni vastaan. Eihän siinä olisi mitään logiikkaa, Kiiskinen vastasi Rämölle kysymykseen siitä, miksi kaupunginhallitus ei asettunut kiintiöpakolaisten ottamisen puolelle.

Oletuksena on, että ELY-keskukselta saatavan 3-4-vuotisen tuen jälkeen maahanmuuttajat jäävät ennestäänkin monilla mittareilla sinnittelevän kunnan elätettäväksi.

Lue lisää torstain Karjalaisesta.