perjantai 7. maaliskuuta 2014

Kaleva: Immonen vaatii muslimisaarnaajalle maahantulokieltoa

Kaleva: Immonen vaatii muslimisaarnaajalle maahantulokieltoa 7.3.2014
Helsingin Sanomat: Homovastainen muslimisaarnaaja tulossa Suomeen – aiempi maahantulokielto voi pysäyttää

Perussuomalaisten oululainen kansanedustaja Olli Immonen kehottaa sisäministeri Päivi Räsästä (kd.) estämään radikaalin muslimisaarnaajan pääsyn Suomeen.

”Räsäsen olisi siis nyt yhteistyössä ulkomaalaispoliisin ja suojelupoliisin kanssa pyrittävä estämään Bilal Philippsin ja muiden vastaavien radikaalien muslimisaarnaajien maahantulon”, Immonen vaatii.

Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan Helsingin Muslimit-yhdistys on kutsunut tämän kuun lopussa järjestettävään keskustelutilaisuutensa jamaikalaissyntyisen muslimisaarnaajan Bilal Philippsin.

Muslimisaarnaaja on herättänyt paheksuntaa ääri-islamilaisten mielipiteidensä takia. Muun muassa Saksa ja Britannia ovat aiemmin kieltäneet saarnaajalta maahanpääsyn.

Immonen epäilee, että Bilal Philippsin kutsuminen olevan merkki Suomessa asuvien muslimien radikalisoitumistrendistä.

”Jo brittiläisen äärimuslimin Anjem Choudaryn viimevuotinen vierailu Suomessa erään muslimijärjestön kutsumana todisti, etteivät maassamme asuvat muslimit vierasta aatteena islamilaista fanatismia”, Immonen toteaa.

Immonen pitää radikaalien muslimisaarnaajien tuloa Suomeen iskuna vasten suomalaisen oikeusvaltion kasvoja ja vaatii Räsästä estämään radikaalien muslimisaarnaajien maahantulon tarvittaessa lakimuutoksella.

____________________________________

Helsingin Sanomat: Homovastainen muslimisaarnaaja tulossa Suomeen – aiempi maahantulokielto voi pysäyttää

Radikaali muslimisaarnaaja Bilal Philips saapuu puhumaan Helsinkiin maaliskuun lopussa. Vierailun järjestää Helsingin muslimit -yhdistys, joka ilmoittaa tapahtumapaikan myöhemmin.

Philips on ristiriitainen hahmo. 68-vuotias Philips on syntynyt Jamaikalla ja hän on Kanadan kansalainen, joka kääntyi islamin uskoon 1972. Vuodelta 2012 peräisin olevan tiedon mukaan hän asuu Qatarissa.

Terrorismin tutkimukseen keskittyneen Intelwire-julkaisun mukaan Philips osallistui Persianlahden sodan aikana vuonna 1991 Saudi-Arabian palveluksessa amerikkalaissotilaiden käännyttämiseen islamiin. Väitteiden mukaan ohjelmassa käännytettiin 1 000 – 3 000 sotilasta islamiin.

Sodan jälkeen ohjelmaa jatkettiin Yhdysvalloissa, missä Philipsin ja muiden tehtäviin kuului sotaveteraanien värvääminen Osama Bin Ladenin verkostoon, Intelwire kertoo.

Lisäksi Philips on osallistunut yhdysvaltalaisten vapaaehtoistaistelijoiden värväämiseen Jugoslavian sotaan bosnialaisten puolelle, islamin levittämisen nimissä. Philipsin kanssa värväystoimiin osallistunut Clement Hampton-El eli Abdullah Rashid oli yksi vuoden 1993 WTC-pommi-iskun suunnittelusolun jäsenistä. Yhteyksien takia Philips karkotettiin Yhdysvalloista 2004.

Häneltä on evätty maahantulo useisiin maihin, kuten Saksaan vuonna 2011. Syynä Saksan-matkan hylkäämiselle ovat olleet hänen kommenttinsa homoseksuaalisuudesta.

"Profeetta kirosi miehet jotka matkivat naisia ja naiset jotka matkivat miehiä", Philips kirjoitti vuonna 2006 Contemporary Issues -julkaisussa. Hän on syyttänyt "homojen verkostoa" siitä, että nämä yllyttävät ihmisiä häntä vastaan ymmärtämättä hänen viestiään, kanadalaislehti National Post kirjoitti 2012.

Muita Philipsin maahantulon estäneitä maita ovat Britannia, Australia ja Kenia. Kenia epäsi maahanpääsyn terroriyhteyksien perusteella, Australian mukaan Philips on "uhka kansalliselle turvallisuudelle".

Kun pääsy yhteen Schengen-maahan on evätty, se usein evätään myös muihin Schengen-maihin. Saksa, johon Philipsiä ei 2011 päästetty, on Schengen-maa kuten Suomikin.

"Kun määrätään maahantulokieltoa niin kutsutuille kolmannen maan kansalaisille, se määrätään koko Schengen-alueelle. En ole kuullut, että muilla Schengen-mailla olisi eri käytäntö", kertoo maahanmuuttoviraston ylitarkastaja Pekka Lindroos.

"Jos maahantulokielto on ylipäätään määrätty, on todennäköisempää, että se koskee koko Schengen-aluetta."

Maahantulokiellot voivat olla määräaikaisia tai toistaiseksi voimassaolevia. Määräaikaisen kiellon pituus on yhdestä viiteen vuotta.

"Mikäli kielto on määrätty, ainakin Suomessa se annetaan ihmiselle itselleen kirjallisesti tiedoksi. Oletukseni on, että Saksassa on vastaava hallintomenettely."

Maahantulokiellot kirjataan Schengen-maiden yhteiseen tietojärjestelmään, josta ne maahantulon yhteydessä löytyvät.

Suojelupoliisi on tietoinen Bilal Philipsin suunnitteilla olevasta vierailusta.

"Tehtävänämme on tunnistaa tämän kaltaiset tilanteet ja arvioida, aiheutuuko maahantulijoista vaaraa valtion turvallisuudelle", sanoo suojelupoliisin ylitarkastaja Tuomas Portaankorva.

"Teemme arvioita sekä pyynnöstä että oma-aloitteisesti."