lauantai 19. toukokuuta 2018

Yle: Halla-aho: Miten kukaan voi puhua sosiaaliturvasta vakavalla naamalla ennen maahanmuuttoa?

Yle: Halla-aho: Miten kukaan voi puhua sosiaaliturvasta vakavalla naamalla ennen maahanmuuttoa? 19.5.2018
Yle: Halla-aho antaisi Suomen harmaantua Japanin malliin: Jos valtion rahat eivät riitä, kiristetään vyötä

Perussuomalaiset haluaa irrottautua iskulauseista ja lähteä seuraaviin vaaleihin asiapuolueena. Timo Soinin puheenjohtajakaudelta tutuksi tulleita sutkauksia ei enää kuulla entiseen tahtiin.

Puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho otti lauantaina perussuomalaisten puoluevaltuustossa valtion kirstunvartijan roolin. Hän syytti löysästä taloudenpidosta sekä hallitusta että suurinta oppositiopuoluetta SDP:tä.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne lupaili vappupuheessaan enemmän rahaa eläkeläisille. Sata euroa kuukaudessa. Halla-aho pitää Rinteen lausuntoja löysinä vaalipuheina.

– Vertasin Rinteen puheita nigerialaiskirjeisiin. Kaikki tietävät, että sosiaalidemokraatit ei vaalien jälkeen nosta eläkkeitä, Halla-aho sanoo.

Halla-ahon mukaan häntä on usein neuvottu puhumaan enemmän eläkkeistä ja sosiaaliturvasta ja eläkkeistä ja keskittyä vähemmän maahanmuutosta "öyhöttämiseen".

– Voisinhan minä liittyä Rinteen kuoroon ja vaatia lisää rahaa kaikille ja kaikkeen hyvään. Minä en kuitenkaan pidä valehtelusta ja epärehellisyydestä.

"Oma kansa ensin"

Veronmaksajien rahoja ei pidä Halla-ahon mukaan käyttää muodikkaisiin asioihin, kuten maahanmaahanmuuttajien elättämiseen.

– Keskeisissä maahanmuuttajaryhmissä työllisyysaste on ollut jo vuosikymmeniä alle 20 prosenttia. Miten kukaan voi vakavalla naamalla puhua sosiaaliturvasta eikä maahanmuutosta?

Halla-aho kertoi haluavansa avata äänestäjille enemmän asioiden syy-yhteyksiä. Perussuomalaisten kovalta näyttävää politiikkaa hän perusteli säästölinjalla.

– Emme kannata niin sanottua kovaa politiikkaa ilkeyttämme. Kannatamme sitä siksi, että muuten meillä ei ole edellytyksiä tehdä pehmeää politiikkaa siellä, missä sitä tarvitaan.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho antoi kyytiä myös hallitukselle. Hän ei usko, että sote-uudistus säästää rahaa.

– Tarkoituksena ei ole parantaa terveyspalveluja, vaan avata veronmaksajien kukkaro monikansallisille terveysjättiläisille, jotka usein eivät edes maksa verojaan Suomeen.

Keskusta puolestaan sai Halla-aholta moittelta maakuntahallinnon hellimisestä. Vaikka perussuomalaiset kannattaa lähivaikuttamista, maakuntahallinnosta uhkaa Halla-ahon mukaan tulla himmeli, "jonka tehtävänä on generoida suojatyöpaikkoja ja kokouspalkkiota".

Halla-ahon mukaan perussuomalaiset kannattaa taloudessa terveen järjen politiikkaa. Sen toteuttamisessa nykyinen hallitus on Halla-ahon mukaan joutunut hakoteille. Talous on parantunut, mutta se johtuu maailmantalouden parantumisesta, ei hallituksen toimista.

– Kaikkien viime vuosien hallituksille miljardit ovat pikkurahoja, kun puhutaan maailmanparantamisesta tai maahanmuutosta. Meille oma kansa tulee ensin.