torstai 22. tammikuuta 2015

Karjalainen: Maahanmuuttajataustainen yrittäjä syyttää Lieksan kaupunkia syrjinnästä

Karjalainen: Maahanmuuttajataustainen yrittäjä syyttää Lieksan kaupunkia syrjinnästä 22.1.2015

Maahanmuuttajataustainen yrittäjä syyttää Lieksan kaupunkia syrjinnästä, koska varhaiskasvatus- ja koulutuslautakunta hylkäsi joulukuussa yrityksen hakemuksen yksityisen perhepäivähoitoyksikön hyväksymisestä palveluntuottajaksi palvelusetelijärjestelmään. Vajaat kaksi kuukautta aiemmin lautakunta oli hyväksnyt paikallisen yrittäjän palvelujen tuottajaksi.

- Katsomme, että maahanmuuttajataustaisina yrittäjinä meitä kohdellaan eriarvoisesti muihin yrityksiin nähden, Roni&Nasri Oy:n toimitusjohtaja Ahmed Ibrahim sanoo oikaisuvaatimuksessaan.

Lieksan päivähoitopalvelut on jaettu kahteen alueeseen. Eteläiselle alueelle, jonne maahanmuuttajataustainen yrittäjä suunnitteli toimintaansa, on juuri avattu suurehko kapungin alaisuudessa toimiva päiväkoti, jossa paikkoja on riittävästi.

Aiemmin hyväksytyn yrittäjän perhepäiväkoti toimii puolestaan pohjoisella alueella, jossa loppusyksystä jonotettiin päivähoitopaikkoja.

- Rasismisyytös on hyvin erikoinen siinäkin mielessä, että Roni&Nasri Oy oli ensimmäinen yritys Lieksassa, joka hyväksyttiin yksityiseksi palveluntuottajaksi päivähoidon palvelusetelijärjestelmään, kun yritys aloitti ryhmäperhepäiväkotitoiminnan syksyllä 2013, oikaisuvaatimuksen hylännyt lautakunta kummastelee väitettä.

Lautakunta seuraa päivähoidon kysynnän kehittymistä eteläisellä alueella. Jos nykyiset palvelut eivät riitä, yrittäjän hakemus käsitellään uudelleen.