tiistai 23. tammikuuta 2018

Verkkouutiset: Jussi Halla-aho: Rajatarkastukset käyttöön kaikilla rajoilla

Verkkouutiset: Jussi Halla-aho: Rajatarkastukset käyttöön kaikilla rajoilla 23.1.2018

Perussuomalaisten puheenjohtajan mukaan turvallisista maista saapuvia turvapaikanhakijoita ei tulisi päästää Suomeen.

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon mukaan Kreikan ja Suomen välissä sijaitsevat Euroopan unionin jäsenvaltiot ovat tarkoituksellisesti pakoilleet vastuutaan turvapaikanhakijoiden suhteen.

– Jos Schengen-maat noudattaisivat sääntöjä, Suomeen ei pitäisi päästä turvapaikanhakijoita muualta kuin Venäjältä. Kreikan ja Suomen välissä sijaitsevat EU-maat eivät ole pysäyttäneet laittomasti liikuskelevia, vaikka Schengen-sääntöjen puitteissa niillä olisi ollut siihen velvollisuus, Halla-aho toteaa tiedotteessa.

Ilta-Sanomien mukaan muut EU-maat haluavat lähettää Suomeen tuhansia turvapaikanhakijoita, jotka ovat aiemmin poistuneet Suomesta.

Dublin-asetuksen nojalla rekisteröinnit olisi pitänyt tehdä niissä maissa, joihin turvapaikanhakijat ensimmäisenä saapuvat.

– Koska Suomi mallioppilaana päästi turvapaikanhakijat maahan ja otti heiltä vastaan turvapaikkahakemuksen, Suomi on heistä vastuussa, Halla-aho sanoo.

Perussuomalaiset ottaisi rajatarkastukset käyttöön kaikilla rajoilla. Turvallisista naapurimaista saapuvien turvapaikanhakijoiden pääsy maahan tulisi estää.

– Tälle ei ole yksiselitteisiä kansainväliseen tai EU-oikeuteen perustuvia esteitä, Halla-aho toteaa.

Rajatarkastukset voitaisiin perussuomalaisten mukaan purkaa myöhemmin, kun yhteisiä pelisääntöjä taas noudatettaisiin.