tiistai 21. elokuuta 2018

Aamulehti: Asianajaja: Turun puukkoiskun uhri on antanut virheellistä tietoa ansionmenetyksistä – "Tästä tulee rikostutkinta"

Asianajaja: Turun puukkoiskun uhri on antanut virheellistä tietoa ansionmenetyksistä – "Tästä tulee rikostutkinta" 21.8.2018

Asianajaja Ari Huhtamäki vahvistaa, että asiassa on kyse hänen päämiehensä, puukkoiskun uhrin Hassan Zubierin antamista ansionmenetystiedoista.



Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi kesäkuussa marokkolaisen Abderrahman Bouananen, 23, elinkautiseen vankeusrangaistukseen kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta. Hänet tuomittiin myös maksamaan uhreille ja uhrien omaisille mittavia korvauksia.

Aamulehden useista eri lähteistä saamien tietojen mukaan oikeudenkäynnin jälkeen on noussut esiin epäselvyys, joka koskee yhden puukkoiskun uhrin antamia ansionmenetystietoja. Aamulehti ei ole saanut vahvistusta asialle valtiokonttorista, mutta puukkoiskussa yhtä uhria auttaneen ja itsekin loukkaantuneen Hassan Zubierin asianajaja vahvistaa, että hänen asiakkaaseensa liittyvä epäselvyys on tutkinnassa.

Zubier sai iskun jälkeen tasavallan presidentin myöntämän hengenpelastusmitalin.

Bouananen puolustusasianajaja Kaarle Gummerus sanoo harkitsevansa valittamista korvausvaatimuksista.

–Harkitsemme yhden tai kahden asianomistajan osalta heidän korvausvaatimuksistaan valittamista, vaikka ne olivat käräjäoikeudessa jo sovittuja.

–Asian selvittely on kesken. Minulla ei ole enempää lausuttavaa tällä hetkellä, Gummerus sanoo.

"Zubier ei ole toiminut ihan rehellisesti"
Asianajaja Ari Huhtamäki vahvistaa, että asiassa on kyse hänen päämiehensä, puukkoiskun uhrin Hassan Zubierin antamista ansionmenetystiedoista. Huhtamäki sanoo, että Zubier on antanut virheellistä tietoa ja asiasta on otettu yhteyttä syyttäjään, tuomareihin ja puolustusasianajajaan.

–On osoittautunut, että Zubier ei ole toiminut ihan rehellisesti.

STT:n mukaan Zubierin esittämä todistus menetetyistä ansioista ambulanssifirmassa Ruotsissa on väärennös. Väärennös tuli ilmi, kun Valtiokonttori kävi korvauksia koskevia asiakirjoja läpi. Ambulanssifirmassa ei STT:n mukaan ole työskennellyt todistuksen allekirjoittajan nimistä henkilöä.

–Tästä tulee rikostutkinta joka kohdistuu Zubieriin. Hän (Zubier) on ehdottanut aikovansa tunnustaa, mitä on tehnyt, Huhtamäki sanoo.

Hän sanoo, että Zubier ei halua kommentoida asiaa.

Bouanane tuomittiin käräjäoikeudessa maksamaan Zubierille yli 800 euron kuukausikorvaus siihen saakka, kun Zubier täyttää 65 vuotta.