tiistai 17. helmikuuta 2009

Vihreä Lanka: Eduskunta pui tänään uutta ulkomaalaislakia

Vihreiden Heli Järvinen uskoo uuden ulkomaalaislain menevän läpi helposti. Järvinen ei halua arvioida kuinka paljon Suomeen on jatkossa tulossa ulkomaalaisia. Hänen mukaansa uusi laki ei tule määrään vaikuttamaan, vaan tärkeimpiä tekijöitä ovat ilmastonmuutos, ympäristökatastrofit ja talouskriisit.

Vihreä Lanka:
Eduskunta pui tänään uutta ulkomaalaislakia
Eduskunta keskusteli ulkomaalaislaista
17.2.2009


YLE Uutiset:
Eduskunta keskustelee ulkomaalaislaista
Eduskunta maltillinen ulkomaalaislain käsittelyssä
17.2.2009

Aamulehti:
Kiistelty ulkomaalaislain muutos menee helposti läpi eduskunnassa
17.2.2009
Turvapaikkajärjestelmä saatava kuntoon ennen hakijaruuhkaa
18.2.2009


Helsingin Sanomat:
Kansanedustajat röykyttivät Suomen turvapaikkapolitiikkaa
Tausta: Humanitaarinen suojelu lakiin
17.2.2009

MTV3:
Eduskunnassa puitiin ulkomaalaislakia
Seitsemän uutiset (video)
17.2.2009


Uusi ulkomaalaislaki palaa tänään valiokuntakierroksen jälkeen eduskunnan käsiteltäväksi. Vastustajat ovat moittineet, että uudesta ulkomaalaislaista on tulossa Euroopan löysin.

”Ei ole varmasti tulossa. Tällä lailla vahvistetaan jo pitkään voimassa olleita käytäntöjä”, sanoo hallintovaliokunnassa lain käsittelyyn osallistunut kansanedustaja Heli Järvinen (vihr).

Hänen mukaansa lain suurin ja selkein parannus on turvapaikkaa hakevien työllistymisedellytysten parantaminen.

”En lähde arvioimaan, kuinka paljon Suomeen tulee jatkossa ulkomaalaisia. Siihen vaikuttavat muun muassa ilmastonmuutos, ympäristökatastrofit ja talouskriisit. Sen sijaan tämä laki ei vaikuta turvapaikanhakijoiden määrään”, Järvinen sanoo.

Hän uskoo, että jos eduskunnassa pysytään tänään faktoissa, niin keskustelusta tulee varsin rauhallinen ja asiallinen. Hän uskoo myös, että laki hyväksytään.

”Aivan, kuten ylioppilaskirjoituksiin osallistuva poikani sanoo: menee heittämällä läpi!”

Ulkomaalaislain muutoksella pannaan täytäntöön EU-direktiivi, jolla pyritään yhtenäistämään unionin säädöksiä sekä turvaamaan suojelun tarpeessa oleville vähimmäistason mukaiset edut kaikissa unionimaissa.

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty esitti tänään huolensa siitä, että laissa ollaan kansainvälisen suojelun osalta tyytymässä direktiivin minimitasoon.