tiistai 24. syyskuuta 2013

Demari: Europarlamentaarikko: Suomen musliminuoret tuntevat ehkä vetoa terroritoimintaan

Demari: Europarlamentaarikko: Suomen musliminuoret tuntevat ehkä vetoa terroritoimintaan 24.9.2013

Euroopan parlamentin jäsenen Hannu Takkulan (kesk.) mukaan Suomen islamilainen neuvosto on kiitettävästi tuominnut lähialueellamme tapahtunutta terroritoimintaa ja ottanut julkisesti etäisyyttä Suomen islamilaisen puolueen äärinäkemyksiin. Takkula kiittää ja toivoo yhteisön harkitsevan myös yleisempää julkilausumaa, joka tuomitsisi kaiken islamin nimissä harjoitettavan terrorin.

- Supo selvittää parhaillaan, onko yksi Nairobin terrori-iskun tekijöistä suomalainen. On täysin mahdollista, että myös Suomen musliminuorten piirissä tunnetaan vetoa islamin nimissä tapahtuvaan terroritoimintaan, kuten tapahtuu laajemmin esimerkiksi Britanniassa.

- Vaikka islamin omassa piirissä varmasti pidetäänkin esillä väkivaltaisen toiminnan tuomittavuutta, olisi hyväksi sekä asiaa pohtiville nuorille että ympäröivälle yhteiskunnalle kuulla eurooppalaisen islamin uskonnollisten johtajien laajan kokouksen tuomio kaikelle uskonnon nimissä esiintyvälle terrorille. Tämä vähentäisi kantaväestön aiheettomia epäluuloja, Takkula arvelee.

Takkula tulkitsee, että islamille ominainen väljä yhdyskuntarakenne vaikeuttaa yhteisten kannanottojen tekemistä. Toisin kuin kristinuskossa, islamissa ei ole järjestäytyneitä kirkkoja tai vastinetta esimerkiksi roomalaiskatolisen kirkon paaville. Koska uskonnolliset johtajat kuitenkin aika ajoin kokoontuvat keskustelemaan yhteisistä asioista, Takkula toivoo, että tällaisissa yhteyksissä otettaisiin useammin julkisesti kantaa myös islamin nimissä toimiviin terroristijärjestöihin.

Takkula ehdottaa Euroopan parlamentin uskonnon- ja uskonvapaustyöryhmälle yhteistyötä Euroopan muslimijohtajien kanssa.