torstai 19. syyskuuta 2013

Verkkouutiset: Halla-aho epäilee pakolaiskiintiön nostamisen järkevyyttä

Verkkouutiset: Halla-aho epäilee pakolaiskiintiön nostamisen järkevyyttä 19.9.2013
Jussi Halla-aho: Kirjallinen kysymys pakolaiskiintiön kasvattamisesta
Ilkka: Saarakkala: Ei lisää pakolaisia Syyrian vuoksi

Perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Halla-aho kysyy torstaina jättämässään kirjallisessa kysymyksessä hallituksen kantaa Suomen pakolaiskiintiön kasvattamiseen nykyisessä taloustilanteessa.

Sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) esitti keskiviikkona Suomen pakolaiskiintiön kasvattamista ja satojen syyrialaispakolaisten vastaanottamista.

Halla-ahon mielestä on kestämätöntä, että samaan aikaan kun valtiovallan ensisijaisia toimintoja ajetaan alas budjettileikkauksin, toissijaisia toimintoja, kuten pakolaisten vastaanottoa kasvatetaan velkarahalla.

- Pakolaisten ja turvapaikan hakijoiden vastaanotolla on merkittävät kielteiset taloudelliset ja sosiaaliset vaikutukset Suomelle, Halla-aho sanoo.

Hän kysyykin, "katsooko hallitus, että pakolaiskiintiön kasvattaminen ja humanitaarisen maahanmuuton lisääminen ovat sopusoinnussa julkisen talouden tasapainottamistavoitteiden kanssa, ja että ne kuuluvat sellaisiin valtiovallan ydintehtäviin, joista ei voida tinkiä silloinkaan, kun kaikesta muusta tingitään?"

Samasta asiasta on tehnyt kirjallisen kysymyksen myös perussuomalaisten kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala. Myös hän kyseenalaistaa pakolaiskiintiön nostamisen järkevyyden Syyrian konfliktista paenneiden henkilöiden vuoksi.


__________________________________

Ilkka: Saarakkala: Ei lisää pakolaisia Syyrian vuoksi

Perussuomalaisten kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala on jättänyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen, jossa hän kyseenalaistaa pakolaiskiintiön nostamisen järkevyyden Syyrian konfliktista paenneiden henkilöiden vuoksi.

Suomen hallituksella oli halua kohdistaa 100 henkilön hätäkiintiö Syyrian kansalaisiin, mutta UNHCR torjui ehdotuksen.

– 750 henkilön kokonaismäärällä Suomella on tätä nykyä yksi maailman suurimmista pakolaiskiintiöistä maan väkilukuun nähden, Saarakkala sanoo.

– Suomen kokemukset kiintiöpakolaisten vastaanottamisesta eivät ole näiden henkilöiden yhteiskuntaan kiinnittymisen kannalta laajalti positiivisia. Muun muassa Afganistanista, Irakista ja Somaliasta vastaanotettujen kiintiöpakolaisten työttömyysaste on yhä yli 50 prosenttia. Tämä on omalta osaltaan vaikuttanut Suomessa kiintiöpakolaisten kuntapaikkojen pulaan.

Saarakkala kysyykin hallitukselta ”Onko hallitus tietoinen jo vastaanotettujen kiintiöpakolaisryhmien huonosta kiinnittymisestä suomalaisille työmarkkinoille ja onko hallituksella valmiutta harkita uudelleen kotouttamispoliittisten realiteettien näkökulmasta syyrialaisten kiintiöpakolaisten huomattavan vastaanoton järkevyyttä? ”