torstai 26. syyskuuta 2013

Turkulainen: Poliisi setvii mamunuorten joukkotappelua

Turkulainen: Poliisi setvii mamunuorten joukkotappelua 26.92.2013
Turun Sanomat: Maahanmuuttajien joukkotappelu torilla – ivasivat toistensa suomen kielen taitoa 25.9.2013

Varsinais-Suomen poliisi selvittelee, mistä joukkotappelu sai alkunsa eilen Turun Kauppatorilla. Poliisitalolla on kuulusteltavana kolme tappeluun osallistunutta.

– Vielä ei ole tiedossa, mistä tappelu sai alkunsa, tutkinnanjohtaja Jatta Haltsonen sanoo.

Joukkotappeluun osallistui nuoria maahanmuuttajia. Tappelussa oli esillä myös puukko, mutta Haltsosen mukaan siitä ei aiheutunut kenellekään vauriota.

Turun keskustassa on aiemmin ollut kantasuomalaisten ja maahanmuuttajanuorten välisiä tappeluja. Tällaisesta ei tällä kertaa ollut kyse.

________________________________________

Turun Sanomat: Maahanmuuttajien joukkotappelu torilla – ivasivat toistensa suomen kielen taitoa 25.9.2013

Turun kauppatorilla käytiin raaka joukkotappelu keskellä iltapäivää keskiviikkona. Mahdollisesti jopa useampi kymmenen nuorta potki ja löi toisiaan. Apuna käytettiin myös puukkoa.

Turun poliisi vahvistaa, että kaksi maahanmuuttajien ryhmää ottivat yhteen torilla neljältä iltapäivällä. Poliisin arvion mukaan nujakkaan osallistui noin kymmenen ihmistä. Yksi heistä sai teräasevammoja. Poliisi otti kiinni kolme 1990-luvulla syntynyttä nuorukaista.

Turun Sanomien haastatteleman silminnäkijän mukaan haavoittuneita oli todellisuudessa kaksi. Toinen sai syvän haavan niskaan ja toinen käsivarteensa. Jälkimmäinen heistä ehti poistua paikalta ennen poliisien saapumista.

Silminnäkijä kertoo, että pahimmillaan tappeluun osallistui yli kaksikymmentä nuorta. Hän arvioi, että nuorimmat olivat yläkouluikäisiä ja vanhimmat nuoria aikuisia. Silminnäkijä tunnisti osan nujakoitsijoista kurdeiksi. Mukana oli myös kantaväestön nuoria. Kansallisuuksien välisestä vastakkainasettelusta ei kuitenkaan ollut kyse.

Silminnäkijä kertoo, ettei tiedä mistä kahden ryhmän välinen riita alkoi. Solvauksia heiteltiin puolin ja toisin. Osapuolet muun muassa pilkkasivat toistensa suomen kielen taitoa. Huutelu kärjistyi käsirysyksi, kun nuori nainen säntäsi nuoren miehen kimppuun. Paikalla olleen mukaan tilanne eskaloitui nopeasti joukkotappeluksi. Hänen mukaansa osa pääpukareista poistui paikalta ennen poliisien saapumista. Vielä poliisin rauhoitettua tilanteen paikalle jääneet tappelijat vannoivat kostoa vastapuolelle.