lauantai 9. elokuuta 2014

Ilta-Sanomat: Opiskelijan kuolema helsinkiläisessä vankilassa kuohuttaa Kolumbiassa – poliisi vahvistaa: ulkomaalainen kuoli

Ilta-Sanomat: Opiskelijan kuolema helsinkiläisessä vankilassa kuohuttaa Kolumbiassa – poliisi vahvistaa: ulkomaalainen kuoli 5.8.2014

MTV3: Helsingin putkassa kuolleen kohtalosta kohu Kolumbiassa: "Murha?" 31.7.2014

Suomen poliisi ei kommentoi Kolumbian tiedotusvälineiden tietoja, joiden mukaan 26-vuotias kolumbialainen menehtyi Helsingissä, poliisin suojissa.

Kolumbiassa on noussut kohu 26-vuotiaasta kolumbialaisesta opiskelijasta, joka oli tuli opiskelemaan apurahan turvin Suomeen keväällä. Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan opiskelija kuoli hämärissä oloissa Helsingissä kaksi viikkoa sitten.

Opiskelijan Bogotassa asuvat vanhemmat kertovat maan tv-kanavien jutuissa, miten viranomaiset ottivat heihin yhteyttä ja kertoivat heidän poikansa kuolleen Helsingin vankilassa.

Suomen poliisi on vaitonainen tapahtumista.

– Voin vahvistaa, että henkilö on kuollut Helsingin poliisivankilassa, asiaa tutkiva rikoskomisario Teemu Aittamaa Vantaan poliisista sanoo.

Aittamaa suostuu paljastamaan sen verran, että kyseessä on ulkomaalainen henkilö. Hän ei halua kertoa henkilön kansalaisuutta.

Aittamaa kertoo olevansa tietoinen siitä, että Kolumbiassa on kerrottu opiskelijan menehtymisestä.

Aittamaa kertoo, että henkilö kuoli Helsingin poliisivankilassa kaksi viikkoa sitten sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Tapaukseen ei Aittamaan mukaan liity mitään rikokseen viittaavaa.

Toinen poliisitukinta on käynnissä siitä, miksi kyseinen henkilö oli joutunut poliisivankilaan.


______________________________________

MTV3: Helsingin putkassa kuolleen kohtalosta kohu Kolumbiassa: "Murha?" 31.7.2014

Helsingissä vajaat kaksi viikkoa sitten menehtyneen 26-vuotiaan kolumbialaisen Sergio Becerran kohtalo on noussut otsikoihin Kolumbiassa.

"Itsemurha vai murha?" "Kolumbialaismiehen outo kuolema poliisiasemalla Suomessa", otsikoivat tiedotusvälineet Kolumbiassa.

Becerra kuoli poliisiputkassa Helsingissä. Poliisin mukaan kyseessä oli itsemurha.

MTV:n tietojen mukaan poliisi tutkii tuohon aikaan sattunutta putkakuolemaa, mutta ei vahvista menehtyneen henkilön nimeä.

Kyseessä on mitä todennäköisimmin Becerra, koska kyseisellä ajalla ei ole tapahtunut muita putkakuolemia.

Poliisi vahvistaa että tutkittavassa tapauksessa kuolleelle tehdään kuolinsyytutkimusta. Tämä tarkoittaa sitä, ettei poliisi epäile kuolemantapaukseen liittyvän toista henkilöä.

Becerra oli saapunut Suomeen yksin kaksi kuukautta ennen menehtymistään. Jonglööritaitoinen Sergio Becerra oli Helsingissä opiskelemassa sirkuskoulussa.

Pääkaupunki Bogotássa asuva Becerran perhe kyseenlaistaa itsemurhan.

- Poikani soitti minulle 18. heinäkuuta aamukuudelta (kolumbian aikaa) ja kertoi olevansa pidätettynä", Sergio Becerran isä Rafael Becerra kertoo kolumbialaisen Caracol-televisiokanavan haastattelussa.

Heinäkuun 18. oli perjantai. Isän mukaan perhe sai tiedon poikansa kuolemasta seuraavan viikon tiistaina (22.7.) ystäviltään, joille poliisi oli kertonut että kyseessä oli itsemurha.

Rafael Becerran mukaan heidän poikansa ei ollut itsemurhaan taipuvainen.

-Hän oli hyvin energinen. Hänellä oli paljon unelmia toteuttaa lapsuutensa tavoitteitaan. Emme usko itsemurhaan. Ystäviemme ja tiedotusvälineiden perusteella (Suomessa) on paljon muukalaiskammoa latinalaisamerikkalaisia kohtaan.

Rafael Becerran mukaan heidän poikansa pidätettiin juhlista, joissa oli tullut sanaharkkaa. Paikalle kutsuttu poliisi oli pidättänyt hänet, koska hänellä ei ollut mukanaan henkilöpapereita. Isän mukaan pojan oleskelulupa oli voimassa 25. heinäkuuta asti.