torstai 21. elokuuta 2014

Verkkouutiset: Eduskuntaryhmä vaatii toimia ISIS:iä vastaan - "Suomesta lähteneet vastuuseen teoistaan"

Verkkouutiset: Eduskuntaryhmä vaatii toimia ISIS:iä vastaan - "Suomesta lähteneet vastuuseen teoistaan" 21.8.2014
Tiedote: KD eduskuntaryhmä: Kesäkokouksen kannanotot

Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän mielestä kansainvälisen yhteisön on ryhdyttävä päättäväisiin toimiin, jotta väkivaltaisten ääri-islamilaisten ryhmien voimistuminen saadaan pysäytettyä.

- Islamilaisen teokraattisen valtion, kalifaatin, perustamiseen pyrkivä ”Islamilainen valtio”- eli ISIS-järjestö on Irakissa ja Syyriassa vainonnut uskonnollisia vähemmistöjä, ryöstänyt, murhannut ja jopa teloittanut ristiinnaulitsemalla. Sen toimia voidaan kutsua kansanmurhaksi ja rikoksiksi ihmisyyttä vastaan, kristillisdemokraattien eduskuntaryhmä sanoo kesäkokouksensa kannanotossa.

Puolueen mielestä vähin mitä Suomi omalta osaltaan voi tehdä, on lisätä pakolaiskiintiötä Syyriassa ja Irakissa vainottujen auttamiseksi.

Puolueen mukaan ISIS-järjestön toimintaan osallistuu Suomesta arvioiden mukaan noin 40 kansalaista.

- Viranomaisten tulee panostaa toimiin, joilla pyritään ehkäisemään sitä, että Suomesta lähdetään konfliktialueille terroristijärjestön palvelukseen tai muutoin työskennellään terroristien hyväksi. Ihmisoikeusrikkomuksiin osallistuneet taistelijat tulee saada vastuuseen teoistaan, kristillisdemokraatit vaatii.

______________________________

Tiedote: KD eduskuntaryhmä: Kesäkokouksen kannanotot

[...]

Kansainvälisen yhteisön torjuttava ISIS-järjestö

Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä pitää välttämättömänä, että kansainvälinen yhteisö ryhtyy päättäväisiin toimiin, jotta väkivaltaisten ääri-islamilaisten ryhmien voimistuminen saadaan pysäytettyä ja niiden ihmisoikeusrikkomuksia torjuttua.

Islamilaisen teokraattisen valtion, kalifaatin, perustamiseen pyrkivä ”Islamilainen valtio”- eli ISIS-järjestö on Irakissa ja Syyriassa vainonnut uskonnollisia vähemmistöjä, ryöstänyt, murhannut ja jopa teloittanut ristiinnaulitsemalla. Sen toimia voidaan kutsua kansanmurhaksi ja rikoksiksi ihmisyyttä vastaan. Kristillisdemokraattien mielestä vähin mitä Suomi omalta osaltaan voi tehdä, on lisätä pakolaiskiintiötä Syyriassa ja Irakissa vainottujen auttamiseksi.

ISIS-järjestön toimintaan osallistuu Suomesta arvioiden mukaan noin 40 kansalaista. Viranomaisten tulee panostaa toimiin, joilla pyritään ehkäisemään sitä, että Suomesta lähdetään konfliktialueille terroristijärjestön palvelukseen tai muutoin työskennellään terroristien hyväksi. Ihmisoikeusrikkomuksiin osallistuneet taistelijat tulee saada vastuuseen teoistaan.

[...]