maanantai 25. elokuuta 2014

Yle: Syyrian pakolaisten ensimmäinen erä saapuu Varsinais-Suomeen iltapäivällä

Yle: Syyrian pakolaisten ensimmäinen erä saapuu Varsinais-Suomeen iltapäivällä 25.8.2014

Raisiossa on valmistauduttu Syyrian pakolaisten tuloon jo keväästä lähtien. Asunnot on kalustettu, asukkaat vielä puuttuvat.

Suomi vastaanottaa tänä ja ensi vuonna yhteensä 500 kiintiöpakolaista Syyriasta. Varsinais-Suomeen heistä saapuu 52. Ensimmäinen 32 pakolaisen erä saapuu maanantaina iltapäivällä.

– Olemme varautuneet pakolaisten tuloon jo keväästä lähtien. Viimeiset pari viikkoa on ollut yhtä hulapaloota, kertoo Raision sosiaalityöntekijä Eija Saramola.

Asunnot on laitettu jo valmiiksi

Raisio vastaanottaa yhteensä kahdeksan pakolaista Syyriasta, heissä on kaksi perhettä. Toistaiseksi Raisiossa tiedetään heistä varsin vähän.

– Tiedämme, että kummassakin perheessä on kaksi alle kouluikäistä lasta, ja tiedämme myös heidän ammattinsa sekä sen, että he osaavat vähän englantia. Juuri muuta emme tiedä, Saramola sanoo.

Raisiossa on tuleville asukkaille hommattu vuokra-asunnot jo kesällä, ja ne on sisustettu valmiiksi.

– He saapuvat tyhjin käsin, joten olemme hommanneet asuntoihin kaikki perustarvikkeet, kuten lakanat, pyyhkeet ja ruokaa, koska heillä on pieniä lapsia mukana, kertoo sosiaalityöntekijä Eija Saramola.

Raision lisäksi maanantaina Syyrian pakolaisia ottavat vastaan Naantali, Kaarina, Lieto ja Turku. Myöhemmin loppuvuodesta 20 pakolaista saapuu Paraisille.