maanantai 1. maaliskuuta 2010

Verkkouutiset: Nettisivusto uhkailee Suomen korkeinta johtoa

Verkkouutiset: Nettisivusto uhkailee Suomen korkeinta johtoa 1.3.2010
Kansan Uutiset: Suomalainen vihasivusto kehottaa tappamaan maahanmuuttajia ja poliitikkoja
MTV3: Rasistisella terrorisivustolla uhataan Tarja Halosen ja usean muun henkeä
YLE Uutiset: Rasistinen verkkosivu kehottaa tappamaan Suomen johdon
Helsingin Sanomat: Rasistisella sivustolla tappolista poliitikoista
Uusi Suomi/STT: Suomalainen vihasivusto listaa tapettavia poliitikkoja
Iltalehti/STT: Suomalainen vihasivusto listaa tapettavia poliitikkoja
Ilta-Sanomat/STT: Vihasivustolla kehotetaan tappamaan poliitikkoja - poliisi tutkii

Maahanmuutosta vastaavan ministeri Astrid Thorsin (r.) likvidoimiseksi Facebookiin perustettu ryhmä ei ole ainoa Suomen poliittista johtoa uhkaileva yritys. Yhdysvalloissa sijaitsevalla palvelimella sijaitseva suomenkielinen sivusto uhkaa koko korkeinta valtiojohtoa.

Sivusto on avoimesti maahanmuuttoa vastustava. Ylläpitäjän mukaan maahanmuuttoa ei ole kyetty estämään poliittisella vaikuttamisella tai erilaisilla aktivismin muodoilla. Tiedotusvälineet puolestaan leimataan väestön aivopesijöiksi ja vapaan informaation levityksen estäjiksi.

Niille, joiden mielestä asiat hoituvat äänestämällä tarjotaan linkkiä, joka avautuu perussuomalaisten sivuille. Ne, joiden mielestä asiat ovat hyvin ja klikkaavat etusivulta mieleistään linkkiä, ajautuvat Kehitysyhteistyön palvelukeskus Kepan sivuille.

"Yli 18-vuotiaille ja totuutta silmiin katsomaan uskaltaville" avautuvat linkin takaa etusivuakin avoimemmin muukalaisvihamieliset alasivut, joilla perustellaan maahanmuuton turmiollisuutta "tämän päivän suomalaislapsille" ja yllytetään voimatoimiin "kaikessa hiljaisuudessa ja pienissä ryhmissä".

Lietsoo avoimesti väkivaltaan

Sivusto lietsookin avoimesti väkivaltaan. Etusivun vihjaus siihen, että Suomessa on aika kokeilla "jotain uutta ja suorempaa lähestymistapaa", on lievimmästä päästä.

- Maan poliitikoissa ja virkakoneistossa on yksinkertaisesti liikaa pelkureita ja isänmaanpettureita, jotta demokratialla olisi mahdollisuutta, etusivun johdannossa mainitaan.

Alasivulla pahimmiksi "pettureiksi" listataan presidentti Tarja Halonen, pääministeri Matti Vanhanen (kesk.), valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.), maahanmuutosta vastaava ministeri Astrid Thors sekä sisäministeriön kansliapäällikkö Ritva Viljanen (sd.).

Kaikkien mainittujen osalta luetellaan "synnit", joihin heidän katsotaan maahanmuuton osalta syyllistyneen. Jokaisen rangaistukseksi myös mainitaan "ammutaan tai hirtetään tavattaessa".

Sivut yhdysvaltalaisella palvelimella

Sivun ylläpitäjä sanoo olevansa "tavallinen työssäkäyvä perheellinen".

- En vihaa ulkomaalaisia enkä omaa mitään poliittista suuntausta. Ymmärrän kuitenkin, että olemme tärkeässä ratkaisupisteessä maamme kannalta. Edessä on vain huonoja vaihtoehtoja, joista on valittava eloonjäämisen vaihtoehto, hän kirjoittaa.

Sivusto ei sijaitse Suomessa. Esimerkiksi Firefox-selaimen lisäosa Flagfox ilmoittaa sivuston pyörivän yhdysvaltalaisella palvelimella.

_______________________________________________________

Kansan Uutiset: Suomalainen vihasivusto kehottaa tappamaan maahanmuuttajia ja poliitikkoja

Internetissä leviävä rasismi saa yhä rajumpia muotoja. Nyt julkaistaan jo tappolistoja ja etnisen puhdistuksen oppaita. Suomalaisia kirjoituksia sisältävän sivuston omistaa amerikkalainen uusnatsi.

”Maahanmuuttajat eivät ole rikkaus, vaan vitsaus, josta on päästävä eroon hinnalla millä hyvänsä”, uhoaa palautus.org-sivuston nimetön suomalainen kirjoittaja. Hän yllyttää järjestelmälliseen väkivaltaan maahanmuuttajia kohtaan.

”Voimatoimet on toteutettava kaikessa hiljaisuudessa ja pienissä ryhmissä. Ulkoisesti kaikki näyttää täysin normaalilta, mutta päivittäin useille monikultturisteille ja maahanmuuttajille sattuu ’onnettomuuksia’ tai he joutuvat satunnaisen väkivallan ja raakojen murhaiskujen kohteeksi”, kirjoittaja suunnittelee.

Viime viikolla julkisuuteen nousi Facebookiin perustettu viharyhmä, jossa uhattiin maahanmuuttajaministeri Astrid Thorsin henkeä. Palautus-sivuston materiaali on sitäkin rajumpaa.

Sivustolla on listattu suomalaisvaikuttajista ”viisi suurinta petturia”: presidentti Tarja Halonen, pääministeri Matti Vanhanen, valtiovarainministeri Jyrki Katainen, maahanmuuttoministeri Astrid Thors ja sisäasiainministeriön kansliapäällikkö Ritva Viljanen. Jokaisen kuvan ja nimen yhteydessä lukee: ”ammutaan tai hirtetään tavattaessa.”

Valmius iskuihin kesään mennessä

Sivustolla on julkaistu pdf-tiedostona kirjanen ”Operaatio ulos! Opas isänmaallisille suomalaisille”. Rasististen väitteiden lisäksi oppaassa on väkivaltaisen toiminnan konkreettista hahmottelua. Siinä suunnitellaan ”monikulttuurisuuden murskaavan organisaation” järjestäytymistä, aseistusta, strategiaa, taktiikkaa, rahoitusta ja aikataulua.

Viime vuonna kirjoitetussa oppaassa sanotaan ”projektin” ensimmäisen vaiheen olevan jo meneillään. ”Valmius iskuihin” on tarkoitus luoda viimeistään kesään 2010 mennessä.

Kohteiksi on listattu Pohjois-Afrikasta, Lähi-idästä ja Etelä-Aasiasta tulleet maahanmuuttajat sekä mustaihoinen afrikkalaisperäinen väestö. Valkoihoiset ulkomaalaiset sekä Kaukoidästä peräisin oleva väestö jätettäisiin rauhaan.

Opas sisältää myös tappolistan viidestäkymmenestä ”monikulttuurisuusagendaa ajavasta suomalaisesta”, joiden sanotaan edistäneen ”Suomen mädätystä”. Joukossa ovat Halosen ja Thorsin lisäksi muun muassa SanomaWSOY:n pääomistaja Aatos Erkko, europarlamentaarikko Heidi Hautala, Vasemmistonuorten entinen puheenjohtaja Jussi Saramo, tutkija Anna Kontula, kirjailija Jari Tervo ja työministeri Anni Sinnemäki.

Taustalla amerikkalaisia uusnatseja

Sivusto näyttää olevan osa kansainvälisesti verkostoitunutta fasistista rikollisuutta. Internetin WHOIS-hakupalvelun mukaan sen haltija on yhdysvaltalainen Gary Lauck ja hänen yhtiönsä RJG Enterprises Inc. Lauck on yhdysvaltalaisen NSDAP/AO-uusnatsijärjestön johtaja. Häntä pidetään yhtenä maailman merkittävimmistä uusnatsikirjallisuuden tuottajista.

Oppaassa on liitteenä amerikkalaisen äärioikeistoaktivistin Tom Metzgerin laatima ”käsikirja”. Suomalaiset kirjoittajat ovat ottaneet esikuvakseen hänen White Aryan Resistance (Valkoinen arjalainen vastarinta) -järjestönsä. Metzger oli mukana jo Ku Klux Klanissa.

Lisäksi sivustolle on linkitetty nimettömän amerikkalaisen kirjoittajan laatima opas etnisen puhdistuksen suorittamiseen.

____________________________________________________

MTV3: Rasistisella terrorisivustolla uhataan Tarja Halosen ja usean muun henkeä

Rasistisella internetsivustolla ja Youtube-videolla uhataan tasavallan presidentti Tarja Halosen, pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) sekä usean muun suomalaisen huippupoliitikon henkeä.

Keskusrikospoliisin henkirikosyksikkö tutkii sivustoa.

Hieman huonosta kielestä huolimatta sivusto on selvästi suomalaisen laatima. Siellä esitetään sekavaa, rasistista päättelyä, jonka perusteella muun muassa Halonen on syyllistynyt maanpetturuuteen, koska on vaikuttanut Suomen ulkomaalaispolitiikkaan.

Youtube-videossa kehotetaan murhaamaan esimerkiksi Halonen ja Vanhanen sekä valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.).

Sivustolla terrorismiohjeita

Internetsivustolle on linkitetty opas, jossa on terrorismiohjeita, kuten neuvoja aseiden hankkimiseksi ja valmistamiseksi sekä terrorismin rahoittamiseksi. Sivustolla kehotetaan myös kansanmurhaan surmaamalla kaikki muut Suomessa olijat kuin valkoiset ja suomalaissyntyiset romanit.

Sivustolla on vielä 50 nimen lista poliitikoista, toimittajista ja julkisuuden henkilöistä, jotka kehotetaan surmaamaan. Heidän joukossaan on kaksi MTV:n uutisten toimittajaa, muun muassa tämän kirjoittaja.

RapidShare-palvelu, johon opas oli linkitetty, on kuitenkin poistanut oppaan mahdollisen laittoman sisällön vuoksi.

Viime vuoden lopulla luodun sivuston domain on rekisteröity yritykselle, joka yhdistyy yhdysvaltalaiseen uusnatsijohtajaan Gary Lauckiin.

Vastaavia poliisille paljon

Tutkinnanjohtaja rikosylikomisario Göran Wennqvist sanoo, että yhdysvaltalaiset poliisit ovat virka-apuna yrittäneet selvittää, miltä koneelta aineisto on internetiin ladattu.

– Toistaiseksi jäljet ovat hukkuneet Yhdysvaltoihin.

Wennqvistin mukaan vastaavia rikoksia tulee poliisin tutkittaviksi melko paljon.

– On valitettavaa, että kun olemme saaneet nuoret ymmärtämään, että uhkauksilla voi olla vakavat seuraukset, niin nyt aikuiset ihmiset kirjoittavat näitä internetiin, Wennqvist sanoo.

___________________________________________

YLE Uutiset: Rasistinen verkkosivu kehottaa tappamaan Suomen johdon

Vuodenvaihteessa avattu internetin vihasivusto kehottaa tappamaan maahanmuuttajia ja suomalaisia poliitikkoja. Suomenkielinen sivusto on rekisteröity yhdysvaltalaisen pitkän linjan uusnatsin nimiin.

"Suurimmiksi pettureiksi" sivusto listaa nimillään ja kuvillaan Suomen keskeistä poliittista johtoa, muun muassa tasavallan presidentti Tarja Halosen ja pääministeri Matti Vanhasen. Heidät on sivuston mukaan "ammuttava tai hirtettävä". Sama viesti toistuu myös YouTube-videossa, johon sivustolla on linkki.

Sivustolle oli myös linkitetty tiedostonjakopalvelu Rapidsharen kautta 50 suomalaisen tappolista, mutta Rapidshare on poistanut sen. Perusteena listalle päätymiseen oli "monikulttuurisuusagendan ajaminen".

Lisäksi sivustolla on laajasti materiaalia, jossa kehotetaan ja neuvotaan järjestelmälliseen väkivaltaan maahanmuuttajia kohtaan.

Sivuston ulkoasu on alkeellinen, ja se muistuttaa 1990-luvun ensimmäisiä harrastelijoiden kotisivuja. Suurin osa materiaalista on suomenkielistä, osa on peräisin Yhdysvalloista.

Keskusrikospoliisi on tutkinut sivustoa kuukauden päivät. Sivuston nimetöntä kirjoittajaa epäillään laittomasta uhkauksesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Rekisteröity amerikkalaiselle natsille

Sivusto on rekisteröity amerikkalaisen Gary Lauckin nimiin. Lauck on pitkän linjan uusnatsi, joka 80- ja 90-luvuilla salakuljetti ja levitti suuria määriä uusnatsien painotuotteita ja muuta materiaalia Eurooppaan.

Yhdysvalloissa rasistisen materiaalin valmistaminen ja levittäminen on pääsääntöisesti sallittua, useimmissa Euroopan maissa se on rikos. Lauck kärsikin vankilatuomion Saksassa 1990-luvun lopulla.

Internetin yleistyttyä Lauck siirsi propagandatoimintansa verkkoon. Hän on perustanut yrityksen, jonka tehtävä on avata samanmielisten eurooppalaisten puolesta verkkosivuja Yhdysvaltoihin. Sivuston varsinainen ylläpitäjä löytyykin todennäköisti Suomesta.

Tekijää vaikea löytää

Rikosylikomisario Göran Wennqvist keskusrikospoliisista kertoo, että toistaiseksi tekijän jäljille pääseminen on ollut vaikeaa. Yhdysvaltalaiset ovat selvittäneet sivuston alkuperää virka-apuna.

Valtionsyyttäjä Mika Illman sanoo, että Yhdysvalloissakaan ei voi laittaa verkkoon mitä tahansa.

- Sananvapauskäsitys on Yhdysvalloissa laajempi, mutta tällaiset suorat uhkaukset ovat kyllä käsittääkseni rikoksia sielläkin. Poliittisen johdon uhkailu tällä tavalla lähentelee jo terrorismirikoksia, Illman sanoo.

Maahanmuuttoministeri Astrid Thorsin henkeä uhkailtiin jo viime viikolla yhteisöpalvelu Facebookissa.

- Tuntuu että tällainen toiminta lisääntyy. Siihen vaikuttaa varmasti moni asia, yhtenä taloustilanne, Mika Illman uskoo.

YLE Uutiset / Matti Tyynysniemi

__________________________________________________

Helsingin Sanomat: Rasistisella sivustolla tappolista poliitikoista

Rasistisella nettisivustolla uhataan presidentti Tarja Halosen ja useiden muiden poliitikkojen, muun muassa pääministeri Matti Vanhasen (kesk) henkeä.

Tappouhkausten lisäksi suomenkielisellä sivustolla esitetään rasistisia väitteitä ja ohjeita etniseen puhdistukseen. Sivustolla on myös linkki youtube-videoon, jossa esitetään uhkauksia.

Keskusrikospoliisi (krp) tutkii nettisivua kiihottamisena kansanryhmää vastaan ja laittomana uhkauksena. Krp sai tiedon sivustosta poliisin oman nettiseurannan ja kansalaisten vihjeiden kautta muutama viikko sitten. Myös suojelupoliisi seuraa asiaa.

Internetin hakupalvelun mukaan näyttää siltä, että sivuston olisi rekisteröinyt yhdysvaltalaisen uusnatsijärjestön johtohahmo.

Krp:n mukaan ainakaan vielä ei ole kuitenkaan tullut ilmi, että sivuston taustalla olisi kansainvälisiä tahoja.

Viime viikolla julkisuuteen nousi Facebookiin perustettu viharyhmä, jossa uhattiin maahanmuuttoministeri Astrid Thorsin (r) henkeä.

Krp on kuulustellut yhteisön perustajaa epäiltynä laittomasta uhkauksesta. Poliisi punnitsee myöhemmin syyttäjän kanssa, onko myös yhteisöön uhkaavia kommentteja kirjoittaneita syytä epäillä rikoksesta.

______________________________________________________

Uusi Suomi/STT: Suomalainen vihasivusto listaa tapettavia poliitikkoja

Keskusrikospoliisi tutkii laittomana uhkauksena internetin suomenkielistä vihasivustoa, jossa kehotetaan tappamaan maahanmuuttajia ja nimeltä mainittuja poliitikkoja.

Rikosylikomisario Tero Haapalan mukaan sivustosta on tehty jo viime vuoden puolella useita rikosilmoituksia. Hän ei yksilöi ilmoitusten tekijöitä.

Palautus.org -sivustolla nykyistä maahanmuuttopolitiikkaa kutsutaan maanpetokseksi. Pettureina tapettaviksi vaaditaan muun muassa tasavallan presidentti Tarja Halosta, pääministeri Matti Vanhasta (kesk.), valtiovarainministeri Jyrki Kataista (kok.) ja maahanmuutto- ja eurooppaministeri Astrid Thorsia (r.).

Haapalan mukaan vielä on tutkinnan alla, epäilläänkö rikoksista yhtä vai useampaa henkilöä.

– Verkossa uhkailleiden henkilöllisyyksien selvittämien on työsarka, joka ei ole kaikkein helpompia, hän sanoo.

__________________________________________________

Iltalehti/STT: Suomalainen vihasivusto listaa tapettavia poliitikkoja

Keskusrikospoliisi tutkii internetin suomenkielistä vihasivustoa, jossa kehotetaan tappamaan poliitikkoja ja maahanmuuttajia.

Epäillyt rikokset ovat kiihottaminen kansanmurhaa vastaan sekä laiton uhkaus.

Sivustolla on 50 nimen tappolista poliitikoista, toimittajista ja julkisuuden henkilöistä.

Nykyistä maahanmuuttopolitiikkaa kutsutaan sivustolla maanpetokseksi. Suurimmiksi pettureiksi lasketaan muun muassa tasavallan presidentti Tarja Halonen ja pääministeri Matti Vanhanen (kesk).

- On valitettavaa, että kun olemme saaneet nuoret ymmärtämään, että uhkauksilla voi olla vakavat seuraukset, niin nyt aikuiset ihmiset kirjoittavat näitä internetiin, Tutkinnanjohtaja rikosylikomisario Göran Wennqvist sanoo MTV3:lle.

______________________________________________________

Ilta-Sanomat/STT: Vihasivustolla kehotetaan tappamaan poliitikkoja - poliisi tutkii

Keskusrikospoliisi tutkii laittomana uhkauksena internetin suomenkielistä vihasivustoa, jossa kehotetaan tappamaan maahanmuuttajia ja nimeltä mainittuja poliitikkoja.

Rikosylikomisario Tero Haapalan mukaan sivustosta on tehty jo viime vuoden puolella useita rikosilmoituksia. Hän ei yksilöi ilmoitusten tekijöitä.

Sivustolla nykyistä maahanmuuttopolitiikkaa kutsutaan maanpetokseksi. Viitenä suurimpana petturina tapettaviksi listataan tasavallan presidentti Tarja Halonen, pääministeri Matti Vanhanen (kesk.), valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.), maahanmuutto- ja eurooppaministeri Astrid Thors (r.) ja sisäministeriön kansliapäällikkö Ritva Viljanen.

Sivustolla on mainittu nimeltä myös suuri joukko muita poliitikkoja ja eri alojen vaikuttajia. Maahanmuuttajista luetellaan useita ryhmiä, joihin väkivaltaa pitäisi kirjoittajan mukaan kohdistaa.

Kirjoittajasta voimatoimet kuuluisi toteuttaa vaivihkaa niin, että "monikultturisteille" ja maahanmuuttajille sattuisi "onnettomuuksia" ja he joutuisivat satunnaisen väkivallan ja raakojen murhaiskujen kohteeksi.

Haapalan mukaan vielä on tutkinnan alla, epäilläänkö rikoksista yhtä vai useampaa henkilöä.

- Verkossa uhkailleiden henkilöllisyyksien selvittämien on työsarka, joka ei ole kaikkein helpompia, hän sanoo.

Sivustolla nimettömänä pysyttelevä kirjoittaja esittelee itsensä tavalliseksi työssäkäyväksi perheelliseksi.

Uhkaukset otetaan vakavasti

Valtioneuvoston turvajohtaja Timo Härkönen sanoo, että sivusto on myös Suojelupoliisin tiedossa. Härkönen ei kommentoi sitä, ovatko uhkaukset johtaneet ylimääräisiin turvatoimiin.

- Pakko tällaiset uhkaukset on ottaa vakavasti, hän toteaa.

Keskusrikospoliisilla on tutkittavana myös Facebookiin hiljattain perustettu ryhmä, jonka nimi on "Olen valmis istumaan muutaman vuoden Astrid Thorssin taposta!". Ryhmän perustajaa epäillään laittomasta uhkauksesta.

Thors teki ryhmästä rikosilmoituksen. Laittomasta uhkauksesta tai julkisesta kehottamisesta rikokseen voi saada sakkoja tai korkeintaan kaksi vuotta vankeutta.