maanantai 8. marraskuuta 2010

Aamulehti: Kokoomusnuorten kova linjaus: Turvapaikanhakija ei tarvitse toimeentulotukea

Aamulehti: Kokoomusnuorten kova linjaus: Turvapaikanhakija ei tarvitse toimeentulotukea 8.11.2010
Verkkouutiset: Kokoomusnuoret pilkkoisivat Ylen, lopettaisivat maahanmuuttajien tuet

Kokoomusnuoret kustantaisivat turvapaikanhakijalle vain asumisen ja ruoan. Kokoomusnuoret tykittävät uudessa tavoiteohjelmassaan kovin panoksin maahanmuuttopolitiikkaa.

Nuoret vaativat, että perusteettomien turvapaikanhakijoiden houkutusta tulla Suomeen vähennetään. Tämä tapahtuu siten, että turvapaikanhakijoille ei makseta enää toimeentulotukea, vaan kustannetaan ainoastaan asuminen ja ruoka.

Aiheettomasti turvapaikkaa hakeva, eli henkilö, joka on jo saanut turvapaikkahakemuksen jostakin muusta maasta, joutaa saada pikakäännytyksen yhden vuorokauden sisällä.

Kokoomusnuoret ovat tiukkoina myös maahanmuuttajien perheenyhdistämisiin. Yhdistämiset sallitaan vain sellaisille maahanmuuttajille, joilla on jo työpaikka Suomessa. Perhe on elätettävä ilman sosiaaliavustuksia.

Ohjelmassa vaaditaan myös, että monikulttuuri-projekteista ja kaikenlaisista julkisin varoin tuetuista maahanmuuttajien alkuperäistä kulttuuria ylläpitävistä hankkeista luovutaan.

Ja kova kanta löytyy myös kielenopetukseen.

Julkisin varoin kustannettu maahanmuuttajien oman äidinkielen opetus lopetetaan. Sen sijaan panoksia pistetään siihen, että maahanmuuttajat oppisivat suomen kielen.

Maahanmuuttopolitiikka on yksi kymmenestä osa-alueesta, joita käsitellään nuorten tavoiteohjelmassa. Aloitteita siinä on yli 200.

Ohjelman tavoite on nostaa Suomi nousuun.

- Olemme halunneet kirjata oman vaihtoehdon sille, miten Suomen akuutti kassavaje voitaisiin korjata, sanoo kokoomusnuorten puheenjohtaja Wille Rydman.

______________________________________________________________

Verkkouutiset: Kokoomusnuoret pilkkoisivat Ylen, lopettaisivat maahanmuuttajien tuet

Kokoomusnuoret ovat tehneet ohjelmaluonnoksen Suomen velkaantumisen katkaisemiseksi.

Kokoomuksen nuorten liitto käsittelee viikonvaihteessa liittokokouksessaan Tavoiteohjelma 2011 -asiakirjaa. Siihen on kirjattu ranskalaisten viivojen muodossa käytännön "leikkauslista", jota liitto pyrkii edistämään ensi vuonna.

Rankassa ohjelmassa kokoomusnuoret esittävät muun muassa Yleisradion pilkkomista ja myymistä eniten tarjoavalle sekä lupamaksurahoituksen lopettamista. Nuoret haluavat lakkauttaa liikenteen valtiontuet ja yksityistää VR:n.


Kokoomusnuoret haluavat kannustaa työteliäitä maahanmuuttajia tulemaan Suomeen, mutta vähentää houkutusta tulla tänne vain hyvän sosiaaliturvan vuoksi.

Turvapaikanhakijoille nuoret kustantaisivat vain asumisen ja ruoan. Toimeentulotuen maksaminen lopetettaisiin.

KNL mahdollistaisi yhden päivän pikakäännytyksen ilmeisen aiheettomille turvapaikanhakijoille. Nuoret myös lopettaisivat maahanmuuttajien oman äidinkielen opetuksen julkisilla varoilla.

Sopeutumista hidastavista monikulttuurisuusprojekteista nuoret haluavat luovuttavan. Ohjelmassa halutaan myös muun muassa, että ulkoministeriö lopettaa rahalliset tuet eri kansalaisjärjestöille.

"Ei soinilaista populismia"

Talouspolitiikassa kokoomusnuoret haluavat valtiontalouden tasapainotuksen vuoksi merkittäviä leikkaus- ja säästötoimenpiteitä kaikilla julkisen sektorin osa-alueilla Iso-Britannian tapaan.

- Me uskallamme sanoa ääneen epämiellyttäviäkin asioita. Kun ollaan vaaleja kohti menossa, niin kyllä vastuun kantaja joutuu ilmoittamaan, miten talous tervehdytetään. Soinilaiselle populismille ei ole käyttöä, kokoomusnuorten puheenjohtaja Wille Rydman sanoo ohjelmaluonnoksesta.

- Toteamme rehellisesti sen, ettei näin voida jatkaa kovin kauan. Emme lupaa kaikkea hyvää kaikille emmekä halua, että tarjotaan pörröisiä mielikuvia ja totuus valkenee vaalien jälkeen.

Rydmanin mukaan nuoret ovat eri linjoilla velkaantumisesta kuin kokoomuksen johto.

Tuloverotuksessa nuoret haluavat siirtymistä tasaveroon niin, että "kaikkia ansio- ja pääomatuloja verotetaan samalla, riittävän alhaisella veroprosentilla".

Asuntolainojen korkojen verovähennysoikeudesta luopumista nuoret ovat esittäneet jo aiemmin.


Tanskan malliin

Nuorten mielestä irtisanomisia pitäisi helpottaa työnantajan taloudellisen riskin pienentämiseksi.

Laittomien lakkojen järjestämisestä langetettavien sakkojen rinnalle nuoret haluavat vahingonkorvausvelvollisuuden yritykselle tulevan tappion perusteella.

KNL:n ohjelma haluaa luopua ansiosidonnaisesta työttömyysturvasta ja siirtyä Tanskan malliin. Siinä työntekijän palkkaaminen ja irtisanominen on helpompaa ja hänen työttömyysturvansa suurempaa, mutta lyhytkestoisempaa, eikä työstä ole helppo kieltäytyä.

Suomen ulkopolitiikassa tavoitteena pitää nuorten mielestä olla toimivallan siirtäminen kokonaan Euroopan unionille.

Nuoret haluavat Suomen hakevan Naton jäsenyyttä jo ensi vaalikaudella.

Kokoomusnuoret haluavat luopua "suorasta rahamääräisestä kehitysavusta". Liittokokoukselle on tehty myös aloite nykymuotoisen kehitysavun lakkauttamisesta.

Muihin aloitteisiin kuuluu muun muassa sinisen palauttaminen kokoomuksen väriksi. Pirkanmaan kokoomusnuoret esittää julkisen alastomuuden sallimista uimarannoilla, mutta liittohallitus haluaa hylätä aloitteen