maanantai 14. maaliskuuta 2011

Aamulehti: Tuhopolttaja pudotti farkkunsa syyttäjänviraston nurkkaan ja tallentui oikeustalon valvontakameraan

Aamulehti: Tuhopolttaja pudotti farkkunsa syyttäjänviraston nurkkaan ja tallentui oikeustalon valvontakameraan 14.3.2011

Poliisi pystyi seuraamaan Hämeenkadun tuhotyöstä epäiltyjen liikkeitä pitkään valvontakameroiden tallenteiden avulla. Kuvissa muun muassa näkyy, kuinka toinen epäillyistä pudottaa vaatteita Lapintiellä Komediateatterin lähistöllä.

Oikeudessa todistanut poliisi kertoi, että toinen tekijäksi epäilty pystyttiin yhdistämään eri valvontakameroiden tallenteissa kävelytyylin perusteella.

– Tunnusomaista siinä on kulkeminen jalkaterät ulospäin suuntautuneena. Se on jäykän ja töksähtelevän näköistä, kertoi jutussa päätutkijana toiminut poliisi.

Kyseinen syytetty on aiheuttanut poliisille ja syyttäjälle päänvaivaa muun muassa siksi, että hänestä ei varmuudella tiedetä edes oikeaa nimeä. Kotietsinnässä miehen hallusta löytyi hänestä otettuja röntgenkuvia, mutta niissä nimi oli toinen.

Miehestä oli aiemmin tehty karkotuspäätös, mutta hän oli onnistunut jäämään Suomeen. Teon tunnustanut veljes on kertonut saaneensa miehen mukaan tuhotyöhön lupaamalla tälle suomalaisen naisen. Naimalla naisen mies olisi voinut ehkä jäädä Suomeen.

Miehen liikkeet tallentuivat muun muassa oikeustalon valvontakameraan, kun toinen epäillyistä pudotti farkkunsa syyttäjänviraston nurkkaan.