keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Verkkouutiset: Ghettoutuminen uhkaa Suomea: "Tuoreet tutkimukset huolestuttavia"

Verkkouutiset: Ghettoutuminen uhkaa Suomea: "Tuoreet tutkimukset huolestuttavia" 2.3.2011

Asuntoministeri Jan Vapaavuori (kok.) on huolissaan sosiaalisen eriytymisen lisääntymisestä Helsingissä ja Vantaalla.

Vapaavuoren mukaan pääkaupunkiseudulla ei ole vielä pahoja slummeja, mutta eriytyminen on pahasti lisääntymässä.

- Tuoreet tutkimukset ovat huolestuttavia, Vapaavuori sanoi tänään MetropoliAreenan vaalipaneelissa Helsingissä Vanhalla ylioppilastalolla.

Vapaavuoren mielestä pääkaupunkiseudun kuntien yhdistäminen hoitaisi suurimman osan ongelmista.

Maahanmuuttoministeri Astrid Thors (r.) myötäili Vapaavuorta ja huomautti, että aiemmin Helsinki on ollut esimerkki hyvin sekoittuneesta asumismuodosta.

"Kotouttaminen hoidettu huonosti"

Perussuomalaisten kansanedustaja Pietari Jääskeläinen ilmoitti sanovansa 'ei' ghettoutumiselle. Hänen mielestä kotouttaminen on hoidettu huonosti Suomessa. Hänen mielestä kotouttaminen pitäisi hoitaa mahdollisimman nopeasti ja kaikille pitäisi tarjota kielikoulutusta, myös kotona oleville naisille.

Jääskeläinen huomautti, että maahanmuuttajista pitäisi erotella avioliiton ja töiden vuoksi tulleet sekä turvapaikanhakijat. Hänen mielestä turvapaikanhakijoista aiheutuvat keskeiset ongelmat, koska suuri osa heistä tulee maahan luku- ja kirjoitustaidottomina.

Lisäksi Jääskeläisen mielestä kunnille pakolaisten vastaanottamisesta maksettavia korvauksia pitäisi nostaa.

Lakia juuri korjattu

- Pietari ei ole ehkä seurannut lakia, vieressä istunut Thors epäili.

Hän sanoi, että uudella kotouttamislailla pyritään nimenomaan takaamaan kotona oleville naisillekin kielikoulutusta. Lisäksi Thors kertoi, että kuntakorvauksia on juuri nostettu kahteen otteeseen kymmenellä prosentilla.

Thors kiitteli kuitenkin, että Jääskeläinen erotteli toisistaan työperäisen ja humanitaarisen maahanmuuton, koska perussuomalaisten vaaliohjelma ei sitä tee.

Lisäksi hän huomautti, että nythän eduskuntavaaleissa on ehdolla kaksi turvapaikanhakijoina Suomeen tullutta naista - Nasima Razmyar (sd.) ja Fatbardhe Hetemaj (kok.).