torstai 12. toukokuuta 2011

Suomenmaa: Hyvä vetoomus rasismia vastaan

Suomenmaa, pääkirjoitus: Hyvä vetoomus rasismia vastaan 12.5.2011

Suomen Keskustanaiset haastavat kaikki suomalaiset rasismin vastaiseen kamppailuun. Järjestö sanoo olevansa hyvin huolissaan Suomessa tapahtuneista rasistisista ihmisoikeusloukkauksista.

Keskustanaiset ovat oikealla asialla. Sivusta katsominen ja hiljaisuudella hyväksyminen on johtanut suuriin onnettomuuksiin. Minkäänlainen vähättely ei ole myöskään hyväksyttävää. Rasistiset teot on tuomittava heti ja laajasti.

Keskustanaisten valtuusto vetoaa erityisesti kaikkiin kansanedustajiin yli puoluerajojen. Kaikki eduskuntapuolueet ovat allekirjoittaneet rasismin vastaisen peruskirjan, mistä keskustanaiset haluavat muistuttaa myös vastavalittuja kansanedustajia.

Keskustanaisten haaste saisi tulla huomioiduksi muissakin järjestöissä, erityisesti poliittisissa järjestöissä. Niillä on erityistä vaikutusvaltaa lainsäädäntöön. Vaikka rasistista toimintaa kohtaan pitäisi olla nollatoleranssi, julkisuuteen tulleet rasistiset tapaukset eivät ole ainakaan vähentyneet. Asian julkinen esilläpito on tärkeää.

Rasismin tuomitseminen on tärkeää ja ajankohtaista siksikin, että Suomessakin on vireillä tympeä hanke kansallissosialistisen natsipuolueen perustamiseksi. Vaikka tätä yritetäänkin tehdä hämäysverhon suojissa, hanke olisi parasta estää. Sen perusajatukset ovat rasistisia. Ne perustuvat ihmisten syntyperän eriarvoisuuden ideologiaan. Se on rasismia, jollaista ei pidä sallia.