torstai 11. helmikuuta 2016

MTV: Halla-aho: Pakolaissopimuksia sovelletaan liian laajasti – Suomeen ei paeta hengenhädässä

MTV: Halla-aho: Pakolaissopimuksia sovelletaan liian laajasti – Suomeen ei paeta hengenhädässä 11.2.2016
MTV: Erkki Tuomioja Halla-ahon pakolaiskommenteista: "En usko mistään löytyvän mitään tukea"

Europarlamentaarikko Jussi Halla-ahon (ps) mukaan voimassa olevia pakolaissopimuksia tulkitaan liian laajasti.

Geneven pakolaissopimuksen määritelmä pakolaisesta on Halla-ahon mielestä riittävä, mutta sitä sovelletaan liian laajasti.

– Meillä on kansainvälisen suojelun kategorioita laissa, toissijainen ja humanitaarinen suojelu, jotka yksinkertaisesti kattavat liian monia ihmisiä maailmassa, Halla-aho sanoi Huomenta Suomi -lähetyksessä.

Itse hän haluaisi myöntää turvapaikan Suomesta Geneven sopimuksen määritelmän mukaisesti henkilökohtaista vainoa esimerkiksi poliittisen mielipiteensä vuoksi pakeneville.

Halla-ahon mukaan esimerkiksi Geneven pakolaissopimus ja EU:n turvapaikkadirektiivi eivät sovellu tämänhetkisen tilanteen ratkaisuun.

– Jos meille tulee kymmeniätuhansia ihmisiä tuhansien kilometrien päästä kymmenen turvallisen maan läpi päästäkseen Suomeen, on täysin selvää, että kyse ei ole hengenhädässä pakenevista ihmisistä.

Halla-aho pitää tämän päivän humanitaarista siirtolaisuutta pääasiassa elintasoerojen synnyttämänä.

– Syyriasta ihmiset pakenevat lähinnä yleisten olosuhteiden vuoksi, ei niinkään, että yksittäisiin ihmisiin kohdistuisi vainoa. Siellä on sotatila, ihmiset pakenevat sen takia. Se on täysin ymmärrettävää, mutta tämä ei ole turvapaikkakriteeri, että yleiset olosuhteet maassa ovat huonot.


______________________________________________

MTV: Erkki Tuomioja Halla-ahon pakolaiskommenteista: "En usko mistään löytyvän mitään tukea"

Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho (ps.) argumentoi tämän aamun Huomenta Suomessa, kuinka hänen mielestään kansainvälisiä pakolaissopimuksia tulkitaan liian löyhästi.

Kansanedustaja Erkki Tuomioja (sd.) ei usko Halla-ahon näkemysten saavan tukea pakolaisasioista vastaavilta tahoilta.

– En usko, että tälle tulkinnalle löytyy mistään mitään tukea niiltä, jotka vastaavat oikeudellisista tulkinnoista. Kansainvälinen oikeus ja oikeudenmukainen käytös ovat selvä asia.

Halla-ahon näkemykset eivät muutenkaan saa kannatusta entiseltä ulkoministeriltä.

– Tämä on hyvin kylmäävää. Täytyy sanoa, että sellainen ihmiskuva, johon tällainen käsitys perustuu, ei herätä luottamusta. Usein nämä ihmiset ovat aina niitä samoja, joiden mielestä vain omia pitää auttaa ja tukea. En itse todellakaan usko, että haluaisin olla tällaisten ihmisten suojeluksessa, johonkin heidän joukkoonsa kuuluvana. Se on todella kylmää kyytiä. Siitä on historiassa paljon esimerkkejä.

Katso alta, kuinka Jussi Halla-aho kommentoi pakolaissopimuksia torstain Huomenta Suomessa.