keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Ilta-Sanomat: Halusivat anastaa huumausainetta – kolmelle syyte tapon yrityksestä Kaisaniemen puistossa

Ilta-Sanomat: Halusivat anastaa huumausainetta – kolmelle syyte tapon yrityksestä Kaisaniemen puistossa 24.2.2016

16-, 17- ja 26-vuotiasta turvapaikanhakijaa syytetään Kaisaniemen puistossa tapahtuneesta 21-vuotiaan miehen tapon yrityksestä ja törkeästä ryöstöstä.

Helsingin Kaisaniemen puistossa tapahtuneen 21-vuotiaan miehen puukotuksen motiivina oli syyttäjän mukaan halu anastaa uhrilta huumausainetta.

16-, 17- ja 26-vuotiaat miehet hyökkäsivät 21-vuotiaan uhrin kimppuun viime marraskuussa Helsingin Kaisaniemen puistossa. Syyttäjän mukaan 17-vuotias löi uhria veitsellä takaapäin selkään ja yritti iskeä vielä useita kertoja vartaloon, mutta uhri sai torjuttua lyöntejä. Muut lyönnit osuivat kämmeneen ja käsivarteen, joihin tuli torjuntavammoja.

Uhri sai puukotuksesta 10 senttiä syvän haavan selkäänsä.

Uhrilta vietiin matkapuhelin, tupakkaa ja marihuanaa.

Sekä syytetyt että uhri ovat turvapaikanhakijoita. Syytetyt asuivat Kallion vastaanottokeskuksessa.

Syyttäjä vaatii kaikille ehdottomia vankeusrangaistuksia törkeästä ryöstöstä ja tapon yrityksestä. Vanhinta syytetään myös väärän henkilötiedon antamisesta. Mies on syntynyt vuonna 1990, mutta esiintyi kahdeksan vuotta nuorempana henkilönä.

Poliisin tietojen mukaan mies on asunut Ruotsissa vuodesta 2007 lähtien.

Syytetyt ovat olleet vangittuina 8. joulukuuta alkaen.

17-vuotias myönsi poliisikuulusteluissa lyöneensä uhria veitsellä selkään. Kaikki ovat myöntäneet kuulusteluissa sen, että heidän tarkoituksena oli anastaa uhrilta huumausainetta.

Oikeudenkäynti alkoi Helsingin käräjäoikeudessa tänään.