keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Yle: Turvapaikanhakijat pois Tampereen Rautaharkosta – Riesana tulipalot ja vaarallinen paikka

Yle: Turvapaikanhakijat pois Tampereen Rautaharkosta – Riesana tulipalot ja vaarallinen paikka 17.2.2016

Väliaikaisena majoitustilana käytetty vanha rautateiden toimistorakennus ei saanut Tampereen kaupungilta hakemiaan remonttilupia. Tampere on jo päättänyt korjata entisestä Kaupin sairaalasta turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksen.

Turvapaikanhakijoiden majoitus Tampereen Rautaharkossa loppuu. Kaupungin ympäristö- ja rakennusjaosto päätti tiistaina pari viikon harkinta-ajan jälkeen, että Rautaharkon korjaus- ja muutoslupahakemus hylätään. Toimintaa on hoitanut Mehiläinen-konserniin kuuluva Hoivapalvelu Metsätähti.

Muun muassa liikenteen turvallisuusvirasto Trafi on pitänyt vilkkaan rautatiealueen reunalla sijaitsevaa 120-paikkaista Rautaharkon majoituspaikkaa vaarallisena. Myös kaupungin ympäristöterveys katsoo, ettei entinen rautateiden konttorirakennus sovellu turvapaikanhakijoiden majoituskäyttöön. Niin ikään tulipalon alut ovat vaivanneet paikkaa.

Maanantaina kaupunginvaltuusto myönsi 380 000 euroa Kaupin sairaalan korjaamiseen vastaanottokeskuksen tiloiksi.

Kaupin sairaala on ollut viime aikoina ikäihmisten asuinpaikkana. Tämän käytön lopettamisesta on päätetty jo aiemmin. Asukkaille on luvattu uudet paikat mm. Rauhaniemen sairaalasta ja ympärivuorokautisesta palveluasumisesta.