maanantai 14. tammikuuta 2019

Kaleva: Kommentti: Hallituksen ar­vo­po­li­tii­kas­ta maksetaan nyt Oulussa kovaa hintaa

Kaleva: Kommentti: Hallituksen ar­vo­po­li­tii­kas­ta maksetaan nyt Oulussa kovaa hintaa 14.1.2019
Helsingin Sanomat: Oulu kertoo Suomesta, joka on kolme vuotta elänyt hiljaista poikkeustilaa
Uusi Suomi: Näkökulma: Sietokyky ylittyy kaikilla – mutta poliitikkojen on yhä vaikea puhua seksuaalirikollisuuden ja turvapaikanhaun kytköksestä
Demokraatti, pääkirjoitus: Miten turvapaikanhakijat – ja kantasuomalaiset – saadaan ymmärtämään, että kaikilla ihmisillä on oikeus henkilökohtaiseen koskemattomuuteen ja turvallisuuteen?
Talouselämä: Nyt menivät vaalit uusiksi: Käsiin räjähti ongelma, jota puolueet vimmaisesti ratkovat – takkia on pakko kääntää

Suomeen tulee nyt maahanmuutto- eikä ilmastovaalit, kirjoittaa toimittaja Aki Taponen.

Maahanmuuttajien Oulussa tekemät seksuaalirikokset ovat ikävä tapahtuma. Ikävää on myös se, että poliitikkojen enemmistö näyttää kunnolla heränneen ongelmaan vasta viikonloppuna, sen jälkeen kun tapauksia oli paljastunut lisää.

Uudet tapaukset eivät ehkä kuitenkaan olleet pääsyy myöhäisherännäisyyteen. Eduskuntavaalit painavat päälle, ja valtapuolueiden tavoitteena on ollut enemmän tai vähemmän vaieta maahanmuuton ongelmista vaalien alla.

Siksi onkin raadollista, jos keskeisenä syynä poliitikkojen heräämiseen on hiljattain julkaistu puoluekannatusmittaus, jossa perussuomalaisten kannatus oli nousussa ja keskustan laskussa.

Keskustan kannatuksen lasku paikallistui nimenomaan Oulun vaalipiiriin, joka on pääministeri Juha Sipilän (kesk.) kotivaalipiiri.

Pääministerinä Sipilä kantaa päävastuun Suomen maahanmuuttopolitiikan epäonnistumisista.

Ihmiset muistavat hänen antamansa lupauksen luovuttaa Kempeleen talonsa maahanmuuttajien käyttöön. Vaikka se ei ikinä toteutunut, viesti suomalaisista hyväntahtoisina hölmöinä ehti lisätä lähes hallitsemattomaksi ryöpsähtänyttä siirtolaistulvaa.

Tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa vaatinut perussuomalainen puolue häädettiin hallituksesta arvopohjan erilaisuuden takia. Hallituksen maahanmuuttopoliittisen toimenpideohjelman toteuttaminen jäi puolitiehen.

Keskustan, kokoomuksen ja sinisten parempina pidettyihin arvoihin perustuvasta maahanmuuttopolitiikasta suomalaiset maksavat nyt kallista hintaa tyttöihin kohdistuneina seksuaalirikoksina.

Tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa vaatineet on tähän saakka leimattu suvaitsemattomiksi, natseiksi tai fasisteiksi.

Maahanmuuton ongelmista puhuminen on ollut epäasiallista, kun muiden puolueiden kirjoittamattomana tai kirjoitettuna tavoitteena on ollut monikulttuurisuuden edistäminen ja samalla silmien sulkeminen maahanmuuton ongelmilta.

Puolueetonta tietoakin on ollut vaikea saada, kun esimerkiksi Ylen julkilausuttu tavoite on monikulttuurisuuden edistäminen.

Eduskuntavaaleistakin oli poliittisen eliitin tarkoitus tehdä ilmastovaalit. Oulun tapahtumat ja sitä seurannut perussuomalaisten kannatuksen nousu muuttavat vaalit maahanmuuttovaaleiksi.

Sääli, että tarvittiin näin kova herätys, ennen kuin asioista toivon mukaan uskalletaan puhua niiden oikeilla nimillä.

Kirjoittaja on Lännen Median toimittaja