perjantai 11. tammikuuta 2019

Yle: Oulussa on ilmennyt uusia alaikäisiin kohdistuneita seksuaalirikosepäilyjä – kolme ulkomaalaistaustaista kiinniotettuina

Yle: Oulussa on ilmennyt uusia alaikäisiin kohdistuneita seksuaalirikosepäilyjä – kolme ulkomaalaistaustaista kiinniotettuina 11.1.2019
MTV: Oulussa neljä uutta seksuaalirikostapausta – uhreina alle 15-vuotiaat tytöt, yksi uhreista kuollut

Oulun poliisilaitos on käynnistänyt esitutkinnan neljästä uudesta seksuaalirikosepäilystä, jotka ovat kohdistuneet alle 15-vuotiaisiin tyttöihin.

Poliisin mukaan epäiltyjen rikosten nimikkeet ovat tällä hetkellä raiskaus, törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö ja lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö.

Teot ovat tapahtuneet kesän 2018 aikana. Poliisi on ottanut kiinni kolme ulkomaalaistaustaista miestä todennäköisin syin epäiltyinä tekoihin.

Epäillyistä kaksi henkilöä on noin 20-vuotiaita ja kaksi henkilöä alle 18-vuotiaita. Julkisuudessa ja sosiaalisessa mediassa on käyty viime aikoina runsasta keskustelua seksuaalirikosten uhreihin liittyen.

Tähän liittyen poliisi vahvistaa yhden uhrin menehtyneen viime syksyn aikana. Hänen kuolemaansa ei epäillä liittyvän rikosta. Poliisi ei kerrro asiasta enempää, koska kyse on kuolemansyyn selvittämisestä.

Oulun poliisi jatkaa näiden uusien seksuaalirikosepäilyjen sekä aiemmin uutisoitujen viiden seksuaalirikoskokonaisuuden osalta esitutkintaa.