tiistai 1. maaliskuuta 2011

HS: Sosiaalikeskus Satama ei aio luovuttaa

Helsingin Sanomat: Sosiaalikeskus Satama ei aio luovuttaa 1.3.2011

Sosiaalikeskus Satama aikoo jatkaa toimintaansa, vaikka Helsingin kaupungin kiinteistövirasto irtisanoi maanantaina keskuksen nykyisten tilojen vuokrasopimuksen.

Vuokrasopimus kahden vuoden ajan Kyläsaaressa toimineen sosiaalikeskuksen tiloista oli tehty Nuorisoasiainkeskuksen kanssa. Nyt puretun sopimuksen irtisanomisaika on kolme kuukautta.

Vuokrasopimuksen ja talon purun syyksi ilmoitettiin rakennuksen huono kunto ja Kalasataman nopeutuneet rakennussuunnitelmat.

Sosiaalikeskus Sataman mukaan käyttäjät eivät ole havainneet vuokrasopimuksen irtisanomisen yhteydessä mainittuja turvallisuusriskejä. He epäilevätkin, että perustelut talon purkamiselle tässä vaiheessa ovat tekaistuja.

Sosiaalikeskuksessa on toiminut muun muassa kahvila, pyöräpaja, teatteriryhmiä sekä erilaisia taidetyöpajoja. Epäkaupalliselle toiminnalle tilan tarjonnut keskus on kuitenkin noussut otsikoihin ja herättänyt keskustelua enimmäkseen Kalasataman maisemissa majaansa pitäneiden romanikerjäläisten vuoksi.

- Pelko romanien paluusta kaupunkiin ja Sataman ympäristöön onkin todellinen syy tälle häädölle, Sataman aktiivi Illusia Girs kertoo sosiaalikeskuksen tiedotteessa.

Nykyisen, alun perin valtaamalla haltuunotetun tilan menettäminen ei kuitenkaan ole lannistamassa Sataman väkeä.

- Sosiaalikeskustoiminta ei kuitenkaan ole kiinni yhdestä tilasta, ja tavalla tai toisella toimintamme tulee Helsingissä jatkumaan, tiedotteessa jatketaan.