tiistai 3. toukokuuta 2011

YLE: Uusi vetoomus afgaaniperheen puolesta

YLE Keski-Pohjanmaa: Uusi vetoomus afgaaniperheen puolesta 3.5.2011

Käännytystä kiinniotettuna Pietarsaaressa odottavan afgaaniperheen ystävät ovat jättäneet uuden vetoomuksen viranomaisille. Allekirjoittajien mielestä korkeimman hallinto-oikeuden tulisi antaa pakolaisperheelle valituslupa Helsingin hallinto-oikeuden käännytyspäätöksestä.

Täytäntöönpanoa odottava käännytyspäätös perustuu Helsingin hallinto-oikeuden päätökseen, johon korkein hallinto-oikeus ei myöntänyt valituslupaa.

Pakolaisperhe on tiistaina myös yhteydessä asianajajaansa. Poliisista ei puolestaan kommentoida, milloin varsinainen käännytys pannaan täytäntöön.

Poliisi otti maanantaina aamulla kiinni kielteistä turvapaikkahakemusta uhmaavan viisihenkisen afgaaniperheen Pietarsaaressa. Perhettä uhkaa käännytys Kabuliin Afganistaniin. Perhe on asunut Pietarsaaren seudulla kaksi ja puoli vuotta.

_____________________________________________


Pietarsaaren Sanomat: Karkoitus edessä afgaaniperheellä

Poliisi nouti viisihenkisen perheen maanantaiaamuna

Pietarsaaren poliisiasemalla oli maanantaiaamuna levoton tunnelma. Joukko ihmisiä oli tullut seuraamaan, mitä afganistanilaiselle Zaherin perheelle tapahtuisi.

Bahram (16v), Tarek (15v) ja Tawab (20v) ovat asuneet Pietarsaaressa kaksi ja puoli vuota, mutta Helsingin hallinto-oikeuden päätöksen mukaan pojat vanhempineen voi nyt lähettää takaisin Afganistaniin, tarkemmin sanoen Kabuliin.

Poikien (ja perheen) ystävä Minna Rasmus ei ymmärrä hallinto-oikeuden ratkaisua.
- Pojat ovat kotoisin Gaznista, joka on talibanien hallitsemaa aluetta. Kabulissa heillä on setä, joka asuu yhden huoneen asunnossa kuuden lapsen kanssa.