lauantai 6. elokuuta 2011

Etelä-Saimaa: Jungner vastaa Tossavaiselle

Etelä-Saimaa: Jungner vastaa Tossavaiselle 6.8.2011

Seuraavassa on muutama korjaus ja vastaus Reijo Tossavaisen (ps) minulle esittämään kritiikkiin.

SDP:n puoluesihteerinä osallistuin tiiviisti hallitusohjelman tekemiseen ja siihen liittyviin neuvotteluihin, eikä minulla ollut samanlaista ylellisyyttä kuin vastuunsa väistäneillä perussuomalaisilla, joilla oli yllin kyllin aikaa istua eduskunnassa sellaisissakin valiokuntien kokouksissa, joissa ei päätetty yhtään mitään. Lisäksi on syytä korjata väärä käsitys Halla-ahon valintatavasta hallintovaliokunnan puheenjohtajaksi. Valiokunta valitsi puheenjohtajan, ei eduskunta.

Kritiikkini Jussi Halla-ahon puheenvuoroihin ei liity hänen outoihin yhteyksiinsä norjalaiseen murhamieheen. Kyseessä ovat sen sijaan muun muassa ne puheenvuorot, joissa monikulttuurisuuden todetaan olevan ”hanurista”, on toivottu Rosa Meriläisen raiskaamista, on pidetty Nürnbergin tuomioistuinta ”farssina”, on puhuttu väheksyvään sävyyn holokaust-teollisuudesta ja joissa on todettu demareiden olevan alhaisimpia matelijoita, joista on vaikea päästä eroon.

Edellä mainitun kaltainen sanankäyttö ei ole sopivaa hallintovaliokunnan puheenjohtajalle. Minusta Halla-ahon tulisikin harkita puheenvuorojensa muuttamista tai sitten harkita itse uudelleen asemaansa eduskunnan valiokunnan puheenjohtajana.

Mikael Jungner

SDP:n kansanedustaja ja puoluesihteeri