maanantai 5. maaliskuuta 2012

Uusi Suomi: Poliisi pahoinpideltiin pahasti – hyökkääjä piti karkottaa Suomesta tänään

Uusi Suomi: Poliisi pahoinpideltiin pahasti – hyökkääjä piti karkottaa Suomesta tänään 5.3.2012

Virantoimituksessa ollut poliisi joutui vakavan pahoinpitelyn uhriksi Helsingissä Malmin poliisiasemalla maanantaina. Poliisin kimppuun hyökkäsi hänen kuljettamansa ulkomaalaissyntyinen mies, jota oltiin karkottamassa Suomessa tänään.

Poliisimies oli kuljettamassa karkotettavaa Malmin poliisiasemalla, kun tämä pääsi hänen kimppuunsa vasaran kanssa. Hyökkäystä edeltäneet olosuhteet ovat vielä epäselvät tutkintaa johtavalle rikoskomisario Kimmo Hyväriselle.

–Häntä oltiin karkottamassa Suomesta tänään, joten hänellä oli omaisuutta mukanaan. Sitä en tiedä, miten hänellä vasara oli hallussaan, kertoo Hyvärinen Uudelle Suomelle.

Hyvärinen ei vielä noin kello 16 osannut sanoa, tapahtuiko hyökkäys poliisiaseman ulko- vai sisäpuolella. Myöskään hyökkääjän karkotuksen syystä Hyvärisellä ei ollut tietoa.

Pahoinpidelty poliisi on toimitettu sairaalahoitoon. Hänen tilastaan ei toistaiseksi ole tarkempia tietoja.

–Hän pystyi itse kävelemään ambulanssiin, mutta kun iskut kohdistuivat päähän, niin vammojen vakavuus selviää tutkimuksissa, kertoo Hyvärinen.

Epäilty, 29-vuotias mies, on otettu kiinni. Häntä epäillään murhan yrityksestä. Tapausta tutkii Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen väkivaltarikostoimisto.