perjantai 4. toukokuuta 2012

Kansan Uutiset: Afromusiikkia ja jääkiekkoa Kalliossa

Kansan Uutiset: Afromusiikkia ja jääkiekkoa Kalliossa 4.5.2012

Helsingissä vietetään kaksi multikulttuurista lätkäiltaa.

Jääkiekon MM-kisojen tunnelmasta voi Helsingissä kahtena sunnuntaina nauttia kansainvälisessä tunnelmassa. Multicultural Hockey Night on Ravintola Siltasessa järjestettävä kisakatsomo, jossa tavoitteena on luoda kulttuureja yhdistävä tunnelma Suomi–Slovakia- ja Suomi–USA -otteluiden seuraamiseen.

Sunnuntaina Suomi kohtaa Slovakian. Ottelun jälkeen senegalilais-suomalainen Tam Tam sekä Big Afro Night -klubilta tuttu DJ Fidelis lämmittävät tunnelman. Tam Tam -yhtyeen musiikillinen pohja on Senegalissa, josta suurin osa muusikoista on lähtöisin, mutta vaikutteita on otettu laajalti myös funkista ja zoukista. Illan avaa kirjailija Husein Muhammed.

Sunnuntaina 13. toukokuuta on vuorossa Suomi–USA -ottelu. Tuolloin live-musiikista vastaa mosambikilais-suomalainen Magulamberre Band. Illan aikana levyjä pyörittää Sonja Potenze ja avauspuheenvuoron saa Liikkukaa! ry:n puheenjohtaja Ike Chime.

Molemmissa tapahtumissa otteluja kommentoivat Eddy Buoy ja Pia Grochowski.

Viime vuonna MM-voitonjuhlinnan yhteydessä Helsingissä ja Tampereella oli havaittavissa aggressiivista käytöstä maahanmuuttajataustaisia juhlijoita kohtaan. Multicultural Hockey Nightin tarkoituksena on todistaa, että jääkiekosta voivat nauttia ja Suomen maajoukkuetta kannattaa kaikki taustaan ja ihonväriin katsomatta.

Tapahtuman järjestävät Kallion alueen yhteisöllisyyden kehittämiseen tähtäävä, vapaaehtoistyöhön perustuva Kallio-liike ja monikulttuurinen urheilujärjestö Liikkukaa! Ry yhdessä Moniheli Ry:n ja Maailmanmusiikin Keskuksen kanssa.