keskiviikko 12. elokuuta 2015

Maaseudun Tulevaisuus: Sisäministeri Orpo kehottaa kuntia avaamaan pakolaiskeskuksia

Maaseudun Tulevaisuus: Sisäministeri Orpo kehottaa kuntia avaamaan pakolaiskeskuksia 12.8.2015

Sisäministeri Petteri Orpon (kok.) mukaan turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten vastaanottokeskusten avaamiseen on ollut maaseudun paikkakunnilla kasvavaa kiinnostusta.

Suomeen tarvitaan lisää turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten vastaanottokeskuksia. Sisäministeri Petteri Orpo (kok.) kehottaa kuntia miettimään, onko niillä halukkuutta ja soveliaita tiloja vastaanottokeskusten avaamiseen.

"Maahantulijoiden määrä kasvaa sellaista tahtia, että meidän on pakko avata uusia keskuksia. Vastaanottokeskukset ympäri maata ovat yksinkertaisesti täynnä", Orpo sanoo.

Sisäministerin mukaan keskusten avaamiseen on ollut maaseudun paikkakunnilla kasvavaa kiinnostusta. Kunnat, joissa keskuksia on, ovat myös halukkaita laajentamaan toimintaa. Tämä johtuu muun muassa siitä, että keskus tuo paikkakunnalle työpaikkoja.

Maahanmuuttovirasto selvittää mahdollisuuksia avata neljä tai viisi uutta vastaanottokeskusta turvapaikanhakijoille alkusyksyn aikana.

Jokaiseen keskukseen tulisi vähintään 150 majoituspaikkaa. Tällä hetkellä vastaanottokeskuksia on 20, alaikäisyksiköitä viisi ja perheryhmäkoteja kaksi.