perjantai 14. elokuuta 2015

Yle: Rasistinen banderolli oli Tampereen kaupungin mailla – poliisi voi joutua palauttamaan kankaan

Yle: Rasistinen banderolli oli Tampereen kaupungin mailla – poliisi voi joutua palauttamaan kankaan 14.8.2015

Uusnatsien järjestö ei ollut kysynyt Tampereen kaupungilta lupaa banderollin ripustamiseen. Poliisi haki kankaan pois, mutta saattaa joutua palauttamaan sen paikalleen, jos rikoksen tunnusmerkit eivät täyty.

Kolmostien varrella Länsi-Tampereella pahennusta herättänyt rasistinen banderolli oli Tampereen kaupungin mailla. Uusnatsien järjestön Suomen Vastarintaliikkeen banderollissa kysyttiin, mikä erottaa ihmisen ja eläimen. Vastaus oli Välimeri.

Tampereen kaupungin kiinteistötoimen toimistosihteerin Erja Parkkalin mukaan viestin ripustamiselle ei ollut annettu lupaa. Kaupunki sai tietää lakanasta vasta tiistai-iltapäivänä, jolloin poliisi oli jo ehtinyt poistaa sen.

Rikoskomisario Juha Myllymäen mukaan kangas on takavarikoitu.

– Poliisi teki päätöksen kankaan poistamisesta, ja nyt arvioidaan, liittyykö tähän rikosta. Käymme läpi, mikä rikos voi olla kyseessä, ja mahdollisesti teemme yhteistyötä syyttäjän kanssa.

Mikäli rikosta ei ilmene, poliisi voi joutua palauttamaan banderollin takaisin. Jos näin käy, Tampereen kaupunki lupaa hakea sen pois.

Rasismitutkija Vesa Puuronen Oulun yliopistosta arvioi Aamulehdessä, että banderolli tuskin ylittää rikoslain kynnystä, vaikka onkin rasistinen.