tiistai 2. helmikuuta 2016

Ilta-Sanomat: Turvapaikanhakija raiskasi toisen turvapaikanhakijanmiehen – 3 vuotta 5 kuukautta vankeutta

Ilta-Sanomat: Turvapaikanhakija raiskasi toisen turvapaikanhakijanmiehen – 3 vuotta 5 kuukautta vankeutta 2.2.2016

Turvapaikanhakijamies tuomittiin toiseen turvapaikanhakijamieheen kohdistuneesta törkeästä raiskauksesta, raiskauksesta, salakatselusta, pahoinpitelystä ja kiristyksen yrityksestä kolmen vuoden ja viiden kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Rikokset tapahtuivat Konnunsuon vastaanottokeskuksessa Lappeenrannan Joutsenossa. Sekä tuomittu että uhri ovat täysi-ikäisiä miehiä.

Tuomittu kiisti syytteen kokonaisuudessaan. Oikeutta käytiin suljetuin ovin ja uhrin henkilöllisyys sekä oikeudenkäyntiaineisto julistettiin salaiseksi 60 vuodeksi.

Käräjäoikeus antoi kuitenkin julkisen selosteen, jonka mukaan käräjäoikeus päätyi tuomiossaan siihen, että kaikki rikokset oli näytetty tapahtuneen miehen kiistämisestä huolimatta.

Mies tuomittiin maksamaan uhrille törkeään raiskaukseen liittyvästä kärsimyksestä 8000 euroa, raiskauksesta 3000 euroa, salakatselusta 1000 euroa ja kiristyksen yrityksestä 500 euroa. Kivusta ja särystä mies joutuu maksamaan pahoinpitelyyn liittyen 500 euroa. Mies joutuu maksamaan myös uhrin oikeudenkäyntikulut.

Käräjäoikeuden ratkaisu oli yksimielinen.