maanantai 1. helmikuuta 2016

Uusi Suomi: Ulostulo kirkosta: Käyttäkää r-sanaa

Uusi Suomi: Ulostulo kirkosta: Käyttäkää r-sanaa 1.2.2016

Kirkon verkkoviestintäpäällikkö Lari Lohikoski ihmettelee Rajat kiinni -ryhmän reaktiota kirkon tviittiin.

Suomen evankelisluterilainen kirkko reagoi Twitterissä, kun Rajat kiinni -mielenosoituksessa kannettiin ristejä.

–Jos jokin on väärä paikka ristille ja muille kritstinuskon symboleille niin rasistinen mielenosoitus, kirkko kirjoitti Twitterissä.

Rajat kiinni -ryhmä kertoi tekevänsä tviitistä rikosilmoituksen kunnianloukkauksesta. Rajat kiinni -ryhmän mielestä mielenosoitus ei ollut rasistinen. Lohikoski on eri mieltä.

–Vaikka vihamielisen muukalaiskammoiset motiivit olisivatkin usein aivan ilmeisiä, jostain syystä harva media uskaltautuu käyttämään r-sanaa. Myös muukalaisvastaisten ryhmien jäsenet itse kammoavat rasistin leimaa, vaikka tosiasiassa esimerkiksi juuri Facebookissa organisoituvan Rajat kiinni -ryhmän rasistisuudesta ei pitäisi olla minkäänlaista perusteltua epäilystä kenelläkään, joka siihen on vaivautunut tutustumaan, Lohikoski kirjoittaa Suomen Kuvalehden blogissa.

Hänen mielestään suurin häiriötekijä keskustelulle maahanmuutosta ja sen uusista ongelmista ovat ”nämä vihaa lietsovat räyhäryhmät”.

–Maailman muuttuminen herättää pelkoa, huolta ja ahdistusta, eikä näitä tunteita ole syytä väheksyä. Selvästi suomalainen yhteiskunta ei nyt ole onnistunut ylläpitämään luottamusta, sillä ilmapiirin polarisoituminen ei näytä vähenemisen merkkejä, Lohikoski kertoo.