tiistai 20. elokuuta 2019

Ilta-Sanomat: Petteri Orpo sivalsi tiukan viestin Jussi Halla-aholle – vaati perussuomalaisten kurissa pitämistä ja ratkaisuja: ”Ei riitä ongelmien maalaaminen”

Ilta-Sanomat: Petteri Orpo sivalsi tiukan viestin Jussi Halla-aholle – vaati perussuomalaisten kurissa pitämistä ja ratkaisuja: ”Ei riitä ongelmien maalaaminen” 20.8.2019
Kokoomus: Petteri Orpo: Suomea pitää viedä eteenpäin
Uusi Suomi: Jussi Halla-aho vastasi Petteri Orpolle Ylellä: ”Tämä on aika hullu väite”

Orpo kehottaa Halla-ahoa pitämään kurissa väkivallan lietsonnan ja peräänkuuluttaa perussuomalaisilta ratkaisuja ongelmien maalaamisen sijasta.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo välitti kokoomuksen johdon kokouksessa Turussa tiistaina tiukan viestin perussuomalaisille, joiden kanssa kokoomus on aloittamassa syksyllä yhteisen oppositiotaipaleen.

Orpo viittasi puheessaan perussuomalaisten kansanedustajaan Ano Turtiaiseen, joka on saanut sakkotuomion julkisesta kehottamisesta rikokseen. Turtiainen kehotti vuonna 2015 Facebook-kirjoituksessaan kohdistamaan tuhoamis- ja eliminointitoimia Suomen Punaisen Ristin toimipisteisiin.

Turtiainen totesi Länsi-Savolle, että ”tässä porukassa” tuomio on vain sulka hattuun. Halla-aho on kertonut pitävänsä Turtiaisen lausuntoa erittäin harkitsemattomana.

– Toivon todella, että hän (Halla-aho) ei anna perussuomalaisten riveissä tilaa kasvaa sellaiselle ajattelulle, jossa väkivallan lietsominen on sulka hattuun, Orpo teroitti puheessaan.

Orpo sanoi puheensa jälkeen medialle, että Halla-aholla on iso vastuu siitä, että hän pitää ”kurissa perussuomalaisten liepeillä olevaa vihaa”.

– Uskon, että Jussi Halla-aho tunnistaa tilanteen älykkäänä miehenä ja kantaa vastuuta, Orpo sanoi.

Orpo painotti, että kokoomus ja perussuomalaiset ovat kaksi aivan erilaista puoluetta, mutta kertoi pitävänsä mahdollisena sitä, että puolueet tekevät yhteistyötä oppositiossa. Orpo vaatii kuitenkin perussuomalaisilta ratkaisuhakuisempaa otetta.

– Ei riitä ongelmien maalaaminen, vaan pitää olla myös ratkaisuja, minä olen niitä kovin vähän kuullut esimerkiksi työllisyyden parantamisessa, Orpo sanoi.