tiistai 20. elokuuta 2019

Uusi Suomi: Ministeri huolestui: ”Vihapuheen kasvu ja polarisoituminen vakava uhka yhteiskuntarauhalle” – nostaa esiin myös maalittamisen

Uusi Suomi: Ministeri huolestui: ”Vihapuheen kasvu ja polarisoituminen vakava uhka yhteiskuntarauhalle” – nostaa esiin myös maalittamisen 20.8.2019
Ministeri Thomas Blomqvistin puhe suurlähettiläskokouksessa 19.8.2019

ohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist (r) pitää viharikollisuuden kasvua vakavana uhkana yhteiskuntarauhan säilymiselle.

Ministeri nosti asian esiin puheessaan suurlähettiläspäivillä.

”Valitettavasti yhteiskunnallisen keskustelun polarisoituminen ja vihapuheen ja viharikollisuuden kasvu meillä ja maailmalla ovat vakavia uhkia yhteiskuntarauhan säilymiselle. Järjestelmällinen häirintä, uhkailu ja maalittaminen uhkaavat sananvapautta, viranomaistoimintaa, tutkimusta ja tiedonvälitystä”, Blomqvist totesi puheessaan maanantaina.

Ministerin mukaan diplomaateilla on tärkeä osuus työssä, johon hallitus aikoo ryhtyä.

”Kuten hallitusohjelmassakin on katsottu, tarvitaan poikkihallinnollisia toimenpiteitä, joilla puututaan nykyistä vahvemmin tähän. Lisäksi hallitus tulee edistämään syrjintä- ja viharikosten systemaattista seurantaa kansallisesti ja kansainvälisesti. Teilläkin, Suomen edustajilla maailmalla, on todella tärkeä osuus tässä työssä.”

Ministerin mukaan hallitusohjelmassa linjataan myös esimerkiksi tasa-arvolain uudistamisesta palkka-avoimuuden ja varhaiskasvatuksen osalta. Hallituskaudella laadittavia ohjelmia ovat muun muassa hallituksen tasa-arvo-ohjelma, samapalkkaohjelma ja naisiin kohdistuvan väkivallan torjuntaohjelma.
...