tiistai 8. kesäkuuta 2010

YLE: Hovioikeus pui Halla-ahon kirjoituksia

YLE Uutiset: Hovioikeus pui Halla-ahon kirjoituksia 8.6.2010
Verkkouutiset/STT: Islamin ja pedofilian yhdistäminen hovioikeuden pohdittavana

Helsingin hovioikeus käsittelee tiistaina kaupunginvaltuutettu Jussi Halla-ahon blogikirjoituksista annettua tuomiota. Halla-aho tuomittiin viime syksynä käräjäoikeudessa uskonrauhan rikkomisesta sakkoihin.

Perussuomalaisten sitoutumattoman kaupunginvaltuutetun katsottiin loukanneen blogissaan muslimien pyhinä pitämiä asioita. Syytteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan oikeus hylkäsi.

Sekä Halla-aho että syyttäjä hakevat muutosta käräjäoikeuden tuomioon. Halla-ahon mielestä syytteet olisi kokonaisuudessaan pitänyt hylätä. Syyttäjä taas katsoo, että Halla-aho olisi pitänyt tuomita myös toisesta syytekohdasta.

Blogissaan Halla-aho yhdisti islamin pedofiliaan. Lisäksi hän kirjoitti, että ohikulkijoiden ryöstely ja verovaroilla loisiminen ovat yhden kansanryhmän kansallinen tai geneettinen erityispiirre.

(päivitys 11:37)

Helsinkiläisen kunnallispoliitikon Jussi Halla-ahon (ps., sit.) nettikirjoittelua puidaan tänään Helsingin hovioikeudessa. Syyttäjä vaatii Halla-aholle rangaistusta uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Jussi Halla-ahon viime syksynä uskonrauhan rikkomisesta 30 päiväsakkoon, josta kertyi maksettavaa 330 euroa. Sen sijaan syytteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan käräjäoikeus hylkäsi.

Nyt hovioikeudessa syyttäjä pysyy alkuperäisissä vaatimuksissaan. Halla-aho puolestaan vaatii kummankin syytteen hylkäämistä.

Syytteestä päätti apulaisvaltakunnansyyttäjä

Syytteen nostamisesta päätti runsas vuosi sitten apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske. Syytettä ajamaan määrättiin kihlakunnansyyttäjä Simo Kolehmainen.

Uskonrauhan rikkomista koskevassa syytteessä Kalske katsoo, että Jussi Halla-aho on julkaissut internetissä olevalla sivustollaan lausunnon, joka herjaa ja häpäisee islamilaisten uskontokuntien pyhiä instituutioita. Halla-aho yhdistää islamilaisuuden ja pedofilian.

Syyte kiihottamisesta kansanryhmää vastaan taas perustuu siihen, että Halla-aho olisi nettikirjoituksessaan panetellut ja solvannut Suomen somaliväestöä.

Syyttäjä vaatii Halla-ahon tuomitsemista ehdolliseen vankeusrangaistukseen tai tuntuvaan sakkorangaistukseen.

Hovioikeus antanee jutussa ratkaisunsa loppukesästä.

_____________________________________________

Verkkouutiset/STT: Islamin ja pedofilian yhdistäminen hovioikeuden pohdittavana

Helsingin hovioikeudessa puidaan tänään perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu Jussi Halla-ahon blogikirjoituksia.

Halla-aholle vaaditaan ehdollista vankeutta uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Kirjoituksissa yhdistettiin islam ja pedofilia. Lisäksi Halla-aho kirjoitti, että ohikulkijoiden ryöstely ja verovaroilla loisiminen olisi yhden kansanryhmän ehkä jopa geneettinen erityispiirre.

Helsingin käräjäoikeudessa Halla-aho tuomittiin sakkoihin uskonrauhan rikkomisesta. Syyte kiihottamisesta kansanryhmää vastaan hylättiin. Hoviin valittivat molemmat osapuolet.