maanantai 7. marraskuuta 2011

Ilta-Sanomat: Hakkerit: Halla-ahon ja Hakkaraisen erottava - "Hankimme lentoliput Naurulle"

Ilta-Sanomat/STT: Hakkerit: Halla-ahon ja Hakkaraisen erottava - "Hankimme lentoliput Naurulle" 7.11.2011

Hakkeriryhmä Anonymous Finland vaatii perussuomalaisten kansanedustajien Jussi Halla-ahon ja Teuvo Hakkaraisen eroa.

Tietomurron tekijäksi ilmoittautunut ryhmä kertoo, että se on valmis jopa hakkeroimaan lentoyhtiön tietoja ja hankkimaan kaksikolle menoliput Naurun saarelle.

He vaativat myös kattoja poliitikkojen palkkoihin.

Viikonloppuna tuli ilmi, että 16 000 suomalaisen henkilötunnuksia, osoitteita ja puhelinnumeroita on julkaistu internetissä. Tietojen on arveltu olevan peräsin oppilaitoksilta ja koulutusorganisaatioilta.

Anonymous Finland väitti tänään, että se on vastuussa tietomurroista ja tietojen julkaisusta netissä. Ryhmä vihjaa, että sillä on yhä hallussaan paljon julkaisematonta tietoa.

Ryhmä luonnehtii tietomurtoja helpoiksi. Se kertoo motiivikseen halun testata tietoturvan tasoa Suomessa.

Tietoturvayhtiö F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen kertoo Twitter-viestissään, ettei ryhmää ole pystytty varmasti yhdistämään tietomurtoon.

________________________________________


Aamulehti: Halla-aho ja Hakkarainen Naurulle, palkanalennus päättäjille - lue väitetty vuotajien viesti

Lauantaina paljastuneen tietovuoden tekijäksi ilmoittautui maanantaina Anonymous Finland -hakkerijoukko.

Ryhmän viesti julkaistiin Pastebin-palvelussa. Toistaiseksi ei ole saatu vahvistusta sille, onko viestin lähettäjillä osuutta tietovuotoon tai sitä, kuka kirjelmän takana lopulta on. Poliisin mukaan epäiltyjä on muitakin.

Pitkässä kannanotossa otetaan kantaa suomalaisen yhteiskunnan eriarvoisuuteen ja rasismin lisääntymiseen.

Viestissä sanotaan, että julkisuuteen vuotaneet henkilötiedot oli helppo löytää yksinkertaisilla keinoilla ja eri tahoja arvostellaan laiskuudesta tietoturvakysymyksissä. Viestin mukaan läheskään kaikkia hankittuja tietoja ei ole julkistettu.

Siinä myös pohditaan, että kansanvälisesti Suomi saatetaan nähdä edelläkävijänä: maana, jossa koulutus ja terveydenhuolto toimivat ja rikollisuutta on vähän.

Viestin mukaan siitä on kuitenkin vain puoli totuutta. Ryhmä ilmoittaa näkevänsä valkoisen lumipeitteen alla muhivan haisevaa liejua.

Ryhmä vaatiikin nyt muutoksia yhteiskuntaan. Se ilmoittaa suhtautuvansa kaikkeen rasismiin erittäin kielteisesti ja haluaa muun muassa vihapuheen loppuvan.

Käytännön vaatimuksia viestissä esitetään kaksi. Ensinnäkin viestissä halutaan perussuomalaisten Jussi Halla-ahon ja Teuvo Hakkaraisen luopuvan kansanedustajan paikoistaan. Hakkerit lupaavat hankkia heille tarvittaessa lentoliput Nauru-saarelle.

Toisekseen kirjoituksessa ajetaan palkanalennusta sekä presidentille että kansanedustajille. Kannanoton mukaan sopiva presidentin palkka olisi 3000 euroa ja kansanedustajan palkka 2500 euroa.

Viestissä kerrotaan, että Anonymous Finland aikoo myös tarkkailla tilanteen kehittymistä.

Väitetty Anonymousin viesti on luettavissa osoitteessa http://pastebin.com/ZGf00sJS