torstai 4. helmikuuta 2016

Yle: Petäjäveden vastaanottokeskuksessa polttopulloisku – kolme pulloa heitettiin yöllä ulko-oveen

Yle: Petäjäveden vastaanottokeskuksessa polttopulloisku – kolme pulloa heitettiin yöllä ulko-oveen 4.2.2016

Isku aiheutti savuvahinkoja, mutta kukaan ei loukkaantunut. Isku tehtiin rakennukseen, johon on majoittunut perheitä ja runsaasti lapsia. Polttopulloisku oli jo toinen Petäjävedellä: ensimmäinen tehtiin ennen kuin turvapaikanhakijat ehtivät muuttaa sinne.

Petäjäveden vastaanottokeskus Keski-Suomessa joutui ilkivallan kohteeksi torstain vastaisena yönä. Aamuyöllä vastaanottokeskuksen ulko-oveen heitettiin kolme polttopulloa, jotka rikkoivat ulko-oven ikkunan. Paikalle kutsuttiin pelastuslaitos.

Kukaan ei loukkaantunut iskussa, mutta rakennuksen ulkoeteinen kärsi savuvahingoista.

Petäjäveden vastaanottokeskukseen on sijoitettu perheitä. Rakennuksessa, johon isku tehtiin on majoittunut 80 turvapaikanhakijaa, heistä puolet on lapsia.

Poliisii tutki tapausta törkeän tuhotyön yrityksenä, koska se kohdistui rakennukseen, jossa on huomattava määrä ihmisiä.

– Tässä tulee mieleen, että jonkinlaisesta mielenilmauksesta on kyse. Poliisi on huolissaan tilanteesta, rikoskomisario Veli-Pekka Välisaari sanoo.

Tutkinnassa käytetään apuna muun muassa valvontakameroiden kuvia.

Välisaaren mukaan alustavien tutkimusten perusteella iskun takana on vain yksi ihminen: alueella on nähty yhden ihmisen liikkuvan tapahtuma-aikaan. Poliisi kaipaa havaintoja pilottitakkisesta henkilöstä, jolla on ollut pipo päässä ja maihinnousukengät jalassa. Takissa oli Suomen lippu.

Havaintoja näistä tai muista henkilöstä ja ajoneuvoista tapahtumayönä Tähtiniemenraitin alueella pyydetään ilmoittamaan Keuruun poliisin numeroon 0295 448 176.

Poliisi tiedottaa esitutkinnasta seuraavan kerran huomenna perjantaina kello 14.

Polttopulloisku on jo toinen: ensimmäinen tehtiin ennen kuin asukkaat ehtivät muuttaa vastaanottokeskukseen.